Meny

Sjakk-Magnus prises til 200 millioner

Magnus Carlsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen jakter 42,5 millioner kroner for å utvikle nye produkter og opplevelser i tillegg til sjakkappen Play Magnus.

– Vi har fått avtale med verdens største talentbyrå, Creative Artists Agency. Sammen skal vi utvikle andre typer produkter og opplevelser ut over dagens digitale sjakkapper, sier adm. direktør Kate Murphy til Finansavisen.

Stjernetungt

Creative Artists har stjerner som George Clooney, Tom Cruise, Michael Douglas, Tom Hanks, Brad Pitt, Sharon Stone og David Beckham i stallen. Men også noen få selskaper som Coca-Cola – samt altså Play Magnus.

Murphy ønsker ikke å gå i detalj om de nye produktområdene ut over at det handler om å konsumrettede produkter, men gjerne i form av opplevelser, og da mot et stort publikum. Opplevelsene vil finne sted over hele verden.

– Våre produkter skal få effekt for sjakkverdenen. Alt vi gjør handler om å forsøke å ta sjakk til stadig flere mennesker, sier Murphy.

Les også:   NRK setter opp 250 ekstra dab-sendere

Over 200 millioner

Men satsingen vil koste penger, og sammen med den New York-baserte investeringsbanken Westriver Management og et norsk meglerhus som foreløpig ikke er valgt, planlegges det nå en emisjon på 5 millioner dollar tilsvarende 42,5 millioner kroner.

– Jeg vil ikke si noe om prisingen av selskapet ut over at det er betydelig over nivået fra forrige emisjon, sier Murphy til Finansavisen.

Ved forrige finansieringsrunde ble Play Magnus priset til 17,5 millioner dollar etter penger, tilsvarende 148,7 millioner kroner. Finansavisen kjenner imidlertid til at det nå arbeides mot å gjøre en emisjon der Play Magnus verdsettes tilmellom 20 og 25 millioner dollar.

Vurderingen de går ut med ligger over 20 og opp mot 25 millioner dollar. I norske kroner prises forretningen til over 200 millioner kroner, hvorav Magnus Carlsen har en eierandel på 54 prosent slik at hans aksjer er verdt minst 110 millioner kroner.

Les også: Konkursrytter får 200 mill. av investor

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært