Meny

Konkursrytter: - Får 200 millioner fra investor

May Martinsem - Foto: Finansavisen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bostyrer politianmeldte May Martinsen etter å ha overtalt folk til å betale 250.000 for innholdsløse franchiser. Nå hevder hun å ha fått 200 millioner fra en søkkrik inder.

– Jeg føler meg lurt. Etter at jeg betalte inn penger fikk jeg beskjed om at jeg ikke trengte å komme på kontoret fordi jeg ikke passet innen der, sier en av franchisetakerne til Finansavisen.

Av inntekter på «rundt 2 millioner» så langt er 1,75 millioner franchiseavgift fra personer som er lokket inn.

– Vi ble fortalt at vi skulle tjene 2,5 millioner kroner i året. 80 prosent av dette skulle tilfalle oss, sier en annen franchisetaker til Finansavisen som hevder at det eneste som har generert inntekter inn i systemet til May Martinsen er franchisetagernes avgifter på flere hundre tusen kroner, mens produktet var uselgelig.

Kreditorlisten i Risk Gruppen, tidligere Irmi Group, teller 34 navn og 3,1 millioner kroner. Bostyrer politianmeldte May Martinsen for regnskapsrot, restaurantregninger og utstrakt bruk av firma-kortet til private formål samt udokumenterte uttak på 50.722 kroner.

– Vi hadde voksesmerter. Progresjonen gikk ikke i tempoet vi forventet, vi fikk ubalanser og gjeld, sier Martinsen til Finansavisen.

Les også: Kjøpe eller selge bolig? Slik blir prisene fremover

Prises til 570 mill.

Kort tid etter Risk-konkursen i fjor sommer hadde Martinsen opprettet nytt salgsselskap, Irmi Group Nordic. Nå hevder Martinsen at en søkkrik indisk bekjent har investert 200 millioner kroner i selskapene hennes. Av dette går 40 millioner til toppselskapet Irmi Headquarter for en eierandel på bare 7 prosent. Det priser imperiet til høyst 570 millioner kroner.

– Prisingen handler om potensialet i selskapet samt at virksomheten er skalerbar, sier Martinsen til Finansavisen.

Det betinger imidlertid at det er noe å skalere, og foreløpig har hun ikke kunnet dokumentere reelle salgsinntekter ut over franchise-avgiften fra personene hun har lokket inn.

Les også: – Dette kan påføre bankene store tap

– Hørtes utrolig ut

6. april ble avtalen mellom indiske Dr. Sachin Pandey og Martinsen signert på Norges ambassade i India med direktør for Innovasjon Norge i India, Helge Tryti og ambassadør Nils Ragnar Kamsvåg som vitner.

– Dette hørtes for utrolig ut til å være sant, så jeg la ned et betydelig arbeid i å verifisere om dette var riktig. Konklusjonen var at dette stemte, sier Helge Tryti til Finansavisen.

Han opplyser ikke om han har lest sluttinnberetningen fra bostyreren etter konkursen i Risk Gruppen.

Den indiske Dr. Pandey opplyses å være eier av selskapet Cloud Forensics med åtte regionale kontorer, 42 avdelinger og syv treningsfasiliteter for over 22.000 mennesker under sin paraply. Virksomheten omtales som Indias ledende leverandør av datasikkerhetssystemer rettet mot det militære og den nasjonale sikkerhetstjeneste, skriver Finansavisen.

Google har vanskelig for å finne selskapet, men Martinsen viser til en nettside som omtaler en slik virksomhet, men som ikke knytter hverken Pandey eller andre navngitte personer til seg. Ifølge Dr. Pandey bringer virksomheten inn en årlig omsetning på 52,5 millioner dollar.

Pandey sier til Finansavisen at han er blitt kjent med Martinsen via nære venner og at hovedårsaken til at han satser så mye penger er et forestående partnerskap i London knyttet til opplæring, som han selv vil kunne dra stor nytte av.

Les også: – En sunnere prisutvikling i årene som kommer

Saken er først publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært