Hydro rammet av Qatars diplomatiske krise

Norsk Hydro som eier halvparten av aluminiumsverket Qatalum i Doha i Qatar, sier de diplomatiske bruddene fører til eksportproblemer.
Norsk Hydro som eier halvparten av aluminiumsverket Qatalum i Doha i Qatar, sier de diplomatiske bruddene fører til eksportproblemer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norsk Hydros største aluminiumsverk sliter med eksporten som følge av Qatars diplomatiske krise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet må finne alternative ruter for aluminiumseksporten fra Qatar etter at fire golfstater kuttet transportforbindelser og diplomatiske bånd med landet, melder E24.

Hydro som eier halvparten av aluminiumsverket Qatalum i Qatar, forsøker å løse utfordringene.

Som ett av verdens største aluminiumsverk, produserer Qatalum 600.000 tonn aluminiumsprodukter i året. Det meste av produktene fra verket sendes til Jebel Ali-havnen i Dubai.

– Men denne havnen ser ut til å være stengt for alle qatarske skipninger fra tirsdag morgen, skriver Norsk Hydro i en pressemelding.

– Jebel Ali er en såkalt megahavn, og veldig mye går via den havnen. Nå må vi finne alternativer til denne havnen. Det viktigste er å unngå forsinkelser, eller i hvert fall sørge for at forsinkelsene ikke blir større enn nødvendig, sier visepresident for kommunikasjon Erik Brynhildsbakken i Norsk Hydro til avisa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært