Har forsynt briter med ost i 88 år

Janet McDonald har jobbet med geiter i en årrekke og de lystrer henne når de skal på melkekarusellen tre til fire ganger om dagen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Janet McDonald har jobbet med geiter i en årrekke og de lystrer henne når de skal på melkekarusellen tre til fire ganger om dagen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Høye tollmurer på 1930-tallet fikk Olav Kavli til å etablere en ostefabrikk i Newcastle. I dag omsetter Kavli for en halv milliard i Storbritannia og vurderer nye oppkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn har vokst opp med Kavlis produkter ved frokostbordet. Mest kjent er nok smøreostene i ulike smaksvarianter, men konsernet selger også en rekke varer fra Q-meieriene, yoghurtmerket Skyr, juice, HaPå på glass, Korni flatbrød og havrekjeks, og kaviar på tube.

Men det mange ikke er klar over er at Kavli også har en omfattende virksomhet i Storbritannia. Der lager de luksuspatéer ved et anlegg i Skottland, de produserer smøreoster og ostedipper i Newcastle under varemerket Primula og de er medeiere i en geitefarm med flere tusen dyr i East Yorkshire. Geitene melker for et Kavli-eid meieri som produserer smør, ost, iskrem og yoghurt under varemerket St. Helen’s Farm.

– Enklere, men samtidig hardere

To briter som lenge har fulgt Kavli gjennom oppturer og nedgangstider er Joan Craggs og Joe Moffitt. Hun er 60, han er par år eldre.

Joan har jobbet for Kavli i 38 år, mens Joe er den som nå kan skilte med lengst fartstid i bedriften. Han har nedlagt 40 år av sitt yrkesaktive liv i de støyende fabrikklokalene.

Joe Moffitt og Joan Craggs har jobbet for Kavli i Newcastle i henholdsvis 40 og 38 år. Hun sier jobben var mer fysisk krevende før, men i dag er det tempoet på samlebåndet som hun må holde tritt med. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Joe Moffitt og Joan Craggs har jobbet for Kavli i Newcastle i henholdsvis 40 og 38 år. Hun sier jobben var mer fysisk krevende før, men i dag er det tempoet på samlebåndet som hun må holde tritt med. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

– Mye har forandret seg på disse årene. Jobben har på en måte blitt enklere, men også hardere, sier Joan til Finansavisen.

Hun forteller at det før var mer fysisk tungt manuelt arbeid som ble utført. Den delen av arbeidsbelastningen er blitt erstattet av maskiner.

– Sånn sett er det enklere i dag, men samtidig er vi blitt færre ansatte og vi må jobbe mye raskere, sier Joan, som innvilges et par minutters hvilepause for å snakke med Finansavisen.

– Trives du?

– Det er en jobb, sier hun etter å ha tenkt seg om, men understreker at arbeidsmiljøet er godt og kollegene er hyggelig.

– Det er få som slutter når de har begynt hos oss. Gjennomsnittlig ansettelsesforhold er 16 år, sier Paul Lewney.

Selv har han jobbet for Kavli i 17 år, og de siste ni har han vært adm. direktør for anlegget i Newcastle og øverste leder for alle Kavlis virksomheter i Storbritannia.

Om fem år kan Joan pensjonere seg, men hun skulle gjerne ha sluttet før. Kroppen er sliten etter et langt liv i fabrikkhallen. Da hun begynte var det 54 kvinner på gulvet, og på det meste var de over 200 ansatte som smeltet ost, pakket varer og vasket ned utstyret før man begynte på igjen.

– I dag er det 85 som jobber med selve produksjonen, sier Lewney.

Joan smiler, kaster et blikk bort på sjefen sin og takker for den lille ekstrapausen hun fikk. Så stiller hun seg opp ved samlebåndet igjen og fortsetter å pakke ostedipper ned i esker. Det er en av Kavlis salgssuksesser i Storbritannia.

Første gang Kavli rettet sine øyne mot det britiske markedet var for 114 år siden, men selskapet lyktes ikke på første forsøk. Men industrieventyret startet enda ti år før det.

Les også: Direktør kjøper aksjer

(Saken fortsetter under)

Olav Kavli dro til England allerede i 1903 for å selge ost, men uten å lykkes. 25 år senere kom han tilbake og i dag omsetter Kavli for en halv milliard kroner årlig i Storbritannia. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Olav Kavli dro til England allerede i 1903 for å selge ost, men uten å lykkes. 25 år senere kom han tilbake og i dag omsetter Kavli for en halv milliard kroner årlig i Storbritannia. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Mente Norge var for lite

28. mars 1893 gikk startskuddet for Kavli-konsernets historie. Da troppet 21 år gamle Ole Knudsen Kavli, eller Olav Kavli som han kalte seg, opp hos politiet i Bergen og løste inn et handelsbrev.

Kavlis motivasjon for å bli kjøpmann var at han syntes han tjente for lite som tjenestegutt i Bergen. Mot slutten av 1800-tallet var dagslønnen for en jernbanearbeider litt under tre kroner. Unge Kavli tjente en tredel av det, og det ergret ham.

Handelsbrevet derimot var ikke billig. Det kostet 35 kroner, noe som tilsvarer rundt 2.600 kroner i dagens verdi. Men Kavli sløste ikke med penger og med tid og stunder hadde han spart opp startkapitalen han trengte. Vel én uke etter at han tuslet ut fra politiets kontorer med dokumentet i hånden, hadde Bergen Magistrat offisielt registrert firmaet O. Kavli.

Den 7. april det året hadde han neppe sett for seg at virksomheten han var i ferd med å etablere ville omsette for over tre milliarder kroner årlig, 124 år senere.

Unge Kavli satset på kolonialvarer, og da først og fremst ost, smør, flesk, kjøtt og hermetikk. Han solgte varene over disk til Bergens borgere og drev engrossalg til landhandlere ute i distriktene.

Siden han følte han kunne mest om ost, konsentrerte han seg om det. Butikksalget ble bortprioritert for engrossalg, noe som gjorde at han reiste rundt om i landet med norskproduserte og importerte oster. Men Norge var for lite mente Kavli. Han hadde visjoner og ekspansjonstrang, og var overbevist om at briter ville elske norsk ost. Så i 1903, ti år etter oppstarten, gikk han om bord i dampskipet «Venus» med kurs for Newcastle.

Suksess i Danmark

Etter å ha tilbakelagt 450 kilometer på togskinner fra nordøstkysten til hovedstaden, oppsøkte han det ene osteutsalget etter det andre i Londons gater. Men han ble ikke møtt med den samme begeistringen for sine produkter som i Norge. En etter en avslo osteselgerne hans tilbud etter å ha smakt på vareprøvene han hadde med seg. Han vendte tilbake til gamlelandet uten en eneste avtale om eksport av norsk ost i bagasjen.

Store 20 kilos blokker med ost smeltes og tilsettes ulikt fyll som røkelaks, reker, bacon og gressløk. Ut kommer smøreosten som har gjort Kavli så berømt over hele verden. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Store 20 kilos blokker med ost smeltes og tilsettes ulikt fyll som røkelaks, reker, bacon og gressløk. Ut kommer smøreosten som har gjort Kavli så berømt over hele verden. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Kavli ga ikke opp. Han prøvde seg i Sverige, og svenskene likte det de fikk smake, men på grunn av unionsoppløsningen ble det umulig å eksportere norske varer østover. Derfor så han mot Danmark. De hadde jo nettopp eksportert Haakon VII til det norske kongehuset, og Kavli tenkte at danskene var mer velvillig innstilt. Han fikk rett og suksess, og fra 1906 eksporterte han ikke bare norsk ost til Danmark, men også fisk i hermetikkbokser.

Siden gikk det slag i slag. Kavli fikk eksportavtaler med selskaper i USA, drev produktutvikling sammen med norske meierier og åpnet sin egen hermetikkfabrikk som produserte sardiner, seikaker fiskeboller, kaviar, kjøttkaker, posteier, buljonger og sylte.

Les også: Børsen stiger fra start

Suksessen snudde

Overskuddet ble større år for år og ble pløyd inn i andre virksomheter. Kavli ble medeier i en tekstilfabrikk, et kraftverk og hotell, han satset på en møbelfabrikk og et sagbruk, drev med avl av griser, spekulerte i skipsaksjer og oppførte et kontorbygg som fikk navnet Kavligården.

Men i 1918 snudde fremgangen. Hermetikk-fabrikken brant ned. Overskudd ble til underskudd, ikke bare ett år, men seks år på rad. Varene ble vanskeligere å selge på kontinentet på grunn av økt proteksjonisme og høyere tollsatser. I mai 1924 var det kroken på døren og Kavlis konglomerat var konkurs.

Andre ville sikkert gitt opp, men ikke Kavli. Før konkursen var et faktum hadde han og sønnen Knut utviklet en ost med lang holdbarhet som kunne smøres på flatbrød, kjeks og brød. Olav Kavli hadde til og med navnet klart. Primula skulle osten hete.

Mindre enn én måned etter oppbudet ble selskapet O. Kavli stiftet. Far og sønn eide 20 prosent, mens resten av aksjene ble fordelt på familiemedlemmer og andre som fortsatt hadde tro på Kavli

Nå skulle de konsentrere seg om smøreosten. Produksjonsutstyret ble kjøpt fra boet og i november det året ble to oster lansert under en tilstelning på Bristol. Primula ble en vinner blant forbrukerne. Eksporten skjøt fart og Kavli var tilbake i manesjen. I 1929 fylte han osten på en tube og lukket den med en skrukork. Ost på tube var praktisk, og Kavli dro ytterligere fra konkurrentene på salgsstatistikkene.

Men i bakhodet surret tanken om å lykkes i Storbritannia. Kavli hadde aldri glemt sin korte, men kommersielt mislykkede visitt hos osteselgerne i London. Nå ville han prøve seg igjen på den andre siden av Nordsjøen.

Les også: DNB Markets tror AF Gruppen skal rase

Slo til i Newcastle

Gjennom en eksportkontrakt ble britene introdusert for Primula i 1929, men de smurte ikke osten utover brødskiver som nordmenn. De foretrakk å ha osten på tørre kjeks som engelskmenn er så glad i. Osten falt i smak, men med de harde 30-årene ble tollmurene bygget høyere enn noen gang før. Tollsatsen på importert ost nådde 50 prosent. Kavli innså at han var sjanseløs med slike rammevilkår.

Paul Lewney har vært hos Kavli i 17 år. Nå leder han tre ulike virksomheter og er åpen for ytterligere ekspansjon i Storbritannia gjennom oppkjøp. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Paul Lewney har vært hos Kavli i 17 år. Nå leder han tre ulike virksomheter og er åpen for ytterligere ekspansjon i Storbritannia gjennom oppkjøp. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Da den norske ostegründeren første gang kom til Storbritannia gikk han i land i Newcastle, selv om målet for reisen var London. Nå hadde han fått høre at sentrale myndighetene skulle investere to millioner pund i en næringspark vel én mil utenfor sentrum av Newcastle. Det skulle få fart på næringslivet og sysselsettingen i Nordøst-England. De første tomtene som ble lagt ut var billige. Kavli innså at smøreost eksportert fra Norge ikke kunne konkurrere på pris mot britiskproduserte oster som slapp høye tolltariffer.

Kavli bestemte seg for å bygge en fabrikk i Newcastle. Den åpnet i 1936 og etableringen var et godt trekk. På få år steg omsetningen så fort at den nærmest var jevnstor med Kavlis salg fra Norge. Fabrikken ble utvidet og leverte solide overskudd fra første fulle driftsår.

Det norskeide selskapet kunne gjennom sitt datterselskap nå eksportere varene sine med lave tollsatser til de delene av verden hvor Storbritannia hadde sine kolonier. Det var ikke få steder. I 1939 ble Kavlis smelteoster solgt i 61 land.

Les også: Skal bygge seks leiligheter for 320 millioner

Begynnelsen på patéeventyret

I 1950 var den britiske virksomheten den største i Kavli-konsernet målt i omsetning og produksjon, men utover 60-tallet snudde utviklingen. Eksportandelen til konsernet dalte fra litt over 50 prosent til rundt 25 prosent.

I 1958 døde Olav Kavli, og bare syv år senere går også hans sønn Knut Kavli bort. Han hadde ingen barn, men fikk sikret bedriftens videre eksistens ved at aksjene ble overført en veldedig stiftelse.

Utover 70-tallet sliter Kavli i Storbritannia. Forbrukerne har fått smaken på andre produkter, og i Newcastle er ikke produksjonen like effektiv som i resten av konsernet. Som Joan Craggs sa, det var mye manuelt arbeid og mange ansatte i sving. Det ble delvis kompensert for ved at lønningene i England var lavere enn i Skandinavia. På et tidspunkt vurderer Unilever å kjøpe Kavli, men salget blir ikke noe av.

Årene går, og den negative trenden snur. I 1980 omsetter Kavli for 82 millioner kroner i Storbritannia og overskuddet er 6,5 millioner kroner. Så i 1989 lanseres dippsausene basert på smeltet ost. Primula får enda mer vind i seilene.

Men å bare selge smeltet ost i ulike former og med forskjellig smak er for risikabelt. Kavli trenger flere ben å stå på. I 1997 kjøper de opp patéprodusenten Castle MacLellan i Skottland. Selskapet har et produkt kundene elsker, men eieren har ikke nok kapital til å investere for å møte etterspørselen. Det har Kavli. De slår til, og i dag er patéeventyret blitt god butikk. Salget er mangedoblet.

– Da vi kom inn på eiersiden var omsetningen på 1,2 millioner pund i året. Nå er den på over 12 millioner, sier Lewney.

Selskapet produserer både under eget merkenavn, men det aller meste lages for britiske dagligvarekjeder under deres merkenavn.

Drømmen om utvidelse

I fjor omsatte Kavli for 47 millioner pund i Storbritannia – nær en halv milliard kroner – og leverte et resultat på 7 millioner pund.

– Målsetningen vår er å levere et overskudd på 10 millioner pund ved utgangen av 2020, sier Lewney.

Det skal han klare ved å utvide med nye produkter, øke salget, drive enda mer effektivt og kanskje investere i enda flere virksomheter i Storbritannia.

– Vi skal først og fremst skape vekst i de kjerneområdene vi er gode på i dag, men vi er også på aktiv leting etter gode oppkjøpskandidater. Vi leter både selv og vi engasjerer konsulenter for å finne kandidater for oss, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli.

Samtidig har han en utfordring.

– Det er få kandidater som vi mener er relevante for oss, og det er enda færre som er i spill, sier Volden.

Men, som grunnleggeren Olav Kavli, så er han ikke en næringslivsleder som gir seg om det butter imot. Han følger en treleddet oppkjøpsstrategi.

– Vi kan gjøre de posisjonene vi har enda sterkere. Vi kan ta en posisjon som er svak og gjøre den sterkere eller vi kan gå inn i noe helt nytt. Da vil det nok for vårt vedkommende være i et segment innenfor helserelaterte produkter, sier Volden.

Inntil videre får han glede seg over at arven etter Olav Kavli i fjor resulterte i en omsetning på nesten 3,1 milliarder kroner og et resultat etter skatt på 167 millioner, noe som er nesten en dobling fra 2015.

Les også: Ledigheten faller markant

Saken er opprinnelig publisert på Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:11 Kina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54 Spiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48 En mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26 Sjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09 Matsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48 Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38 UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48 Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13 Filip Ingebrigtsen ble pappa15:11 Kristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10 Opposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55 Bodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54 Kritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24 Nordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08 Smittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05 – Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04 Åtte menn vil bli leder for oljefondet14:03 Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44 En av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21 Takk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53 29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51 Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42 Millionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37 Kvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01 Politiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01 Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08 Opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07 Beste resultat i Folketrygdfondets historie10:29 Weinstein brakt til sykehus etter dommen10:29 Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28 Svenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13 Kjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43 Thiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42 Tre nye virusdødsfall i Iran09:31 Jahn Teigen er død09:30 Nordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18 Fra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17 Oslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17 18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36 Listhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28 Verdens eldste mann (112) er død i Japan08:15 Kvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms07:47 790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09 Ny norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08 Klimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05 Ni av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00 Rapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59 VM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00 Keeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00 Høyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59 Svensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52 Dette skjer i dag05:45 Rapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30 Dette skjedde i natt05:30 Oslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29 Skipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18 Fjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00 Ny bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39 Norsk sæd smører forholdet til Kina04:32 Amerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18 Fallet fortsetter på børsene i Asia03:03 40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39 Surfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33 Tallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31 Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50 Tusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19 Equinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen
Siste nytt
19:11VerdenKina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54NorgeSpiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48NorgeEn mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26SportSjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09NorgeMatsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48Helse og livsstilFolkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38SportUEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48ReiseIngen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13SportFilip Ingebrigtsen ble pappa15:11SportKristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10PolitikkOpposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55SportBodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54KulturKritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24ReiseNordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08Helse og livsstilSmittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05Sport– Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04PengerÅtte menn vil bli leder for oljefondet14:03SportUefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44NorgeEn av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21StemmerTakk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53Norge29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51ReiseFlere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42NorgeMillionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37NorgeKvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01NorgePolitiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01VerdenEgypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08VerdenOpptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07PengerBeste resultat i Folketrygdfondets historie10:29KulturWeinstein brakt til sykehus etter dommen10:29VerdenRegnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28KulturSvenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13KulturKjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43SportThiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42Helse og livsstilTre nye virusdødsfall i Iran09:31KulturJahn Teigen er død09:30PengerNordmenn forbrukte nest mest i Europa09:18PengerFra høsten tilbyr Lånekassen lån til du er 5009:17PengerOslo Børs åpnet med oppgang – men faller09:17Verden18 barn blant de skadde i bilangrepet i Tyskland08:36PolitikkListhaug reagerer på regjeringens nye returpolitikk08:28Helse og livsstilVerdens eldste mann (112) er død i Japan08:15NorgeKvinne pågrepet etter boligbrann i Nord-Troms07:47Reise790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem07:09NorgeNy norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08PolitikkKlimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05NorgeNi av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00KulturRapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59SportVM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00SportKeeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm06:00PolitikkHøyre-topper uenige om Frp-kritikk05:59KulturSvensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52NorgeDette skjer i dag05:45VerdenRapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PengerOslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29NorgeSkipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18VerdenFjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00PolitikkNy bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39PengerNorsk sæd smører forholdet til Kina04:32VerdenAmerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18PengerFallet fortsetter på børsene i Asia03:03Penger40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39PengerSurfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33VerdenTallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31NorgeCash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50ReiseTusen hotellgjester i karantene på Tenerife01:19PengerEquinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43KulturWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15VerdenNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: Katastrofen skjer foran øynene våre20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56KulturHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen
Populært