ConocoPhillips’ inntekter i Norge ned ti milliarder på to år

I tillegg til fallende oljepris var hovedårsaken til ConocoPhilips nedbemanning at tre store prosjekter på feltene Ekofisk og Eldfisk ble avsluttet.
I tillegg til fallende oljepris var hovedårsaken til ConocoPhilips nedbemanning at tre store prosjekter på feltene Ekofisk og Eldfisk ble avsluttet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeselskapet ConocoPhilips' resultat før skatt var nesten 70 prosent lavere i 2016 enn året før. De har likevel ingen planer om å selge seg ut av norsk sokkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljegiganten ConocoPhillips hadde i fjor 14,8 milliarder kroner i inntekter fra norsk sokkel. Dermed har inntektene falt med knappe 10 milliarder på to år. I 2014 var tilsvarende tall 24,6 milliarder, mens det i 2015 ble 17,9 milliarder kroner, skriver Sysla.no.

Årsaken til fallet er den lave oljeprisen. I fjor fikk selskapet i snitt 43,50 dollar per fat olje det solgte, ned fra 97,4 dollar per fat i 2014. Fallende inntekter ga seg også utslag på selskapets bunnlinje. Resultatet før skatt ble 1,2 milliarder kroner, en nedgang på nesten 70 prosent fra 3,9 milliarder året før. I 2014 var tilsvarende tall 11,9 milliarder.

Fra 2014 til 2016 reduserte selskapet antallet fast ansatte medarbeidere med 240 på norsk sokkel, i tillegg til om lag 400 innleide medarbeidere, men de har ikke planer om ytterligere kutt.

– ConocoPhillips har en langsiktig strategi i Norge – med mål om å være en nøkkelspiller på norsk sokkel også i 2050, sier Stig S. Kvendseth, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i ConocoPhillips Norge, til Sysla.