Idar Vollvik er rik igjen

Idar Vollvik. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix.
Idar Vollvik. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderen priser to apper til utrolige 600 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Idar Vollvik har gått fra å være milliardær til gjeldsslave. I torsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at han nå reiser Norge rundt med to nye apper og priser eventyret til utrolige 600 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Det er snakk om en app som forteller hvor du har vennene dine og som forteller at du sitter og drikker kaffe på Aker Brygge. Og en Pokemon Go-app som lar deg lete etter PC-kupp under et tre i Frognerparken for deretter å plukke med deg maskinen fra nærmeste Elkjøp-butikk etterpå.

Denne uken er de på roadshow Norge rundt på jakt etter investorer som vil investere 500.000 kroner i eventyret. Ifølge Finansavisen jakter de totalt 20 millioner etter å ha priset selskapet til hele 600 millioner kroner.

Les også: EU tror på sterkere økonomisk vekst

De to appene heter henholdsvis Status og Geddit. Status finnes allerede i appstore, mens Geddit er på vei. Gjennom selskapet Team Status eier Vollvik og hans medeiere aksjene i Geddit. Vollvik er soleklart største eier med over 30 prosent av aksjene. Dermed er den tidligere lutfattige eks-milliardæren plutselig god for et par hundre millioner kroner på papiret, skriver Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen av verdiene skal allerede være realisert i det Vollvik hevdes å ha solgt private aksjer for godt over 10 millioner kroner. Dermed har trønderen endelig lommepenger igjen, og mer enn det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Ingen grunn til rentepanikk

En masse profilerte investorer skal allerede være vist Vollviks nye eventyr. Det rapporteres om at Vollvik skal ha avholdt et uanstendig antall investormøter i Oslo gjennom forrige uke, og at han allerede tidlig i forrige uke skal ha klokket inn fem millioner i tegninger.

Vollvik ble etter fadesen med aksjespekulasjonen sittende med en betydelig privat gjeld. Gamle kreditorer som har vært redd for ikke å få tilbake pengene sine kan nå juble, og etter det Finansavisen får opplyst skal det nå være fred og ro blant Vollviks kreditorer for tiden.

Idar Vollvik besvarte ikke Finansavisens henvendelser i går.

Saken er først publisert på Hegnar.no