Slutt for Denja:Orkla vraker 65 år gammel merkevare

Foto: Orkla Foods
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt siden 1952 har nordmenn kunne nyte delikatesser fra Denja. Nå er eventyret over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beinhard konkurranse med blant andre Mills-produkter under merkevaren Delikat, er en av årsakene til at punktum settes for en 65 år lang suksesshistorie.

– Vi må bare erkjenne at vi ikke har lykkes i markedet. Vi ser at konkurransen blir tøffere og tøffere, og det stiller strengere krav til innovasjoner, vår evne til å redusere kostnader, og samarbeide enda bedre med handelen, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka til E24.

Når produksjonen av majonesbaserte salatprodukter opphører, er det bare et tidsspørsmål før Denja forsvinner helt fra butikkhyllene.

Les også: Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla

Ti ansatte mister jobben

Selskapets merkevarer kjemper både mot kjedenes egne produkter og importerte merkevarer.

Foto: Orkla Foods
Foto: Orkla Foods

Ifølge Østlendingen ble Denja startet som Hr. Marcussen Laurvig Sæbefabrikk i 1916 og har produsert Denja-salater siden 1952. Denja ble eid av Rieber & Søn fra 1985, før Orkla kjøpte opp disse i 2013. Produksjonen ble flyttet fra Larvik til Elverum i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik selger Orkla Møller's Tran i Kina

Nå mister ti ansatte jobben.

Satser på Grandiosa

Samtidig som Denja fases ut, varsler selskapet en nysatsing på pizza Grandiosa. I løpet av de neste fem årene skal Orkla investere 500 millioner kroner i pizzaproduksjon på Stranda.

– Vi har behov for økt produksjonskapasitet, for omsetningen øker ganske betydelig. Vi har behov for nye produksjonsteknologier som gjør at vi kan utvikle nye typer pizzaer, sier Ruzicka til E24.

Orklas resultat etter skatt i første kvartal ble på 1,11 milliarder kroner. Justert driftsresultat økte med ti prosent til 900 millioner kroner, mens omsetningen økte med fem prosent til ni milliarder kroner.

Les også: Mæland krever Orklas forklaring på utflagging