Lavere tap på utlån for DNB i første kvartal

– Norge klarer seg rett og slett bra gjennom en krevende omstilling, sier DNB-sjef Rune Bjerke.
– Norge klarer seg rett og slett bra gjennom en krevende omstilling, sier DNB-sjef Rune Bjerke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

DNBs resultat i starten av året ble svakere enn i første kvartal i fjor, men likevel bedre enn forventet. Renteinntektene falt, mens tapene på lån ble redusert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenlignet med fjerde kvartal økte renteinntektene med 149 millioner kroner. Fra første kvartal i fjor var det imidlertid et fall på 192 millioner.

– Vi er godt fornøyd med at vi klarer en økning i renteinntekter i et marked med veldig hard konkurranse og svært lave renter. I kvartalet fikk 37.000 kunder realisert boligdrømmen sin sammen med oss, og vi har volumvekst for både privatkunder og små og mellomstore bedrifter som planlagt, sier konsernsjef Rune Bjerke i en børsmelding.

Totalt falt resultatet med 678 millioner kroner til drøyt 4,5 milliarder i første kvartal. Hovedårsaken er negative effekter fra såkalte sikringsinstrumenter. Dette er verdipapirkontrakter som varierer i verdi fra kvartal til kvartal, men over tid er markedsverdiendringene null.

Resultat før skatt ble 5,9 milliarder kroner, 841 millioner svakere enn i samme periode i fjor. Likevel oppfattes DNBs resultat som bedre enn det finansanalytikerne hadde ventet, skriver Dagens Næringsliv.

Rune Bjerke kan vise til betydelig lavere tap på utlån og garantier i første kvartal. Nedskrivningene endte på 592 millioner kroner, 612 millioner lavere enn i samme kvartal i fjor. Utsiktene for norsk økonomi er bedre, fastslår konsernsjefen.

– Vi har hele tiden vært optimister på vegne av Norges evne til å takle omstillingene. Selv om det fortsatt er oppoverbakke for noen, ser vi nå enda flere lyspunkter for norsk økonomi. Det er bedre fart i investeringene, vi ser økt forbrukertillit, og arbeidsmarkedet bedrer seg ytterligere. Norge klarer seg rett og slett bra gjennom en krevende omstilling, sier Bjerke.