Åpen for alle - alltid

Norwegian fikk et underskudd på 1,5 milliarder

Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for sterk passasjervekst viser Norwegians nettoresultat i første kvartal et underskudd på 1,5 milliarder kroner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyere drivstoffkostnader, tøff konkurranse og en sterkere krone får mye av skylden for det svake resultatet for månedene januar til mars. Ifølge Norwegian førte dessuten påsken til en forskyving av inntekter over til april fra mars i fjor.

– I dette kvartalet merker vi spesielt effektene av høyere drivstoffkostnader i kombinasjon med en styrket krone mot britiske pund, euro og svenske kroner, som står for nesten halvparten av vår omsetning. I tillegg påvirkes tallene av at påsken ikke var i første kvartal, slik den var i fjor, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også: – 25 prosent sjanse for at Norwegian går konkurs

Norwegian starter flyvninger til Singapore

Lanserte 39 nye ruter

Totalt hadde lavprisselskapet et nettoresultat på minus 1.492 millioner kroner, mot minus 800 millioner i samme kvartal i fjor. 6,7 millioner passasjerer reiste med Norwegian i første kvartal, en økning på 14 prosent fra i fjor. Selskapet understreker at første kvartal er en sesongmessig periode.

Selskapet lanserte 39 nye ruter i første kvartal, blant annet mellom USA og Irland, Nord-Irland, Skottland og Norge. I løpet av kvartalet har selskapet satt sju fabrikknye Boeing 737–800 og en Boeing 787–9 i trafikk.

Les også: Norwegian legger ned ruter

– Norwegian irriterte virkelig på seg forbrukerne i fjor