Olav Thon sluker et nytt kjøpesenter

SVENSkEHANDLER: Fra før eier og forvalter Olav Thon (BILDET) Gruppen 12 kjøpesentre i Sverige,
SVENSkEHANDLER: Fra før eier og forvalter Olav Thon (BILDET) Gruppen 12 kjøpesentre i Sverige, Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Eiendomskongen har vært på svenskehandel igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske kjøpesenteret Tanum Shoppingcenter har blitt kjøpt av Olav Thon Gruppen og Orvelin Gruppen. Ifølge en melding fra selskapet blir eierandelen på henholdsvis 55 prosent og 45 prosent.

- Alle formaliteter i forbindelse med kontrakten falt på plass i dag. Tanum Shoppingcenter ligger i Tanumshede og vi ser på eiendommen som et spennende utviklingsprosjekt vi kommer til å jobbe med fremover, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Olav Thon Gruppen, Ole-Christian Hallerud.

Tanum Shoppingcenter ligger i Brehogsvägen 5 i Tanumshede i Sverige og åpnet i 2014. Kjøpesenteret ligger ca. to timer fra Oslo med bil. Senteret, som er på ca. 40.000 kvadratmeter, har ca. 40 butikker og et godt utvalg av restauranter og kaféer.

Les også: Olav Thon tjente 1,7 mrd.

Olav Thon deler ut 43 millioner kroner

Har 12 sentre

Fra før eier og forvalter Olav Thon Gruppen 12 kjøpesentre i Sverige, blant annet Nordby Shopping Center, Charlottenbergs Shoppingcenter og Töcksfors Shoppingcenter.

– Siden 2004 har Olav Thon Gruppen vært en kjøpesenteraktør i Sverige, og Sverige er et spennende satsingsområde for oss, sier Ole-Christian Hallerud.

Saken ble først publisert på hegnar.no

Personvernpolicy