Konkurransetilsynet godkjenner fusjonen mellom Telia og Phonero

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurransetilsynet har godkjent Telias oppkjøp av Phonero.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Phonero vil fortsette under samme merkenavn og med hovedvirksomhet i Kristiansand. Phoneros kunder vil bli overført til Telias mobilnett i siste halvdel av 2017. Det er Telia som først opplyser om Konkurransetilsynets godkjenning i en pressemelding mandag.

– Konkurransetilsynet har etter en grundig vurdering kommet til at Telias oppkjøp av Phonero ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding fra tilsynet.

Les også: Konkurransetilsynet varsler nei til fusjon mellom Telia og Phonero

Godkjenningen betyr at Konkurransetilsynet har snudd i saken. I februar varslet tilsynet at de vurderte å si nei til at den svenske mobilgiganten kunne få kjøpe Phonero. Årsaken var at de fryktet at et oppkjøp ville føre til redusert konkurranse i bedriftssegmentet, noe som kunne føre til økte kostnader for norske bedrifter som etterspør mobiltjenester.

– Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Sammenslåingen vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en mer slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.