Statoil kutter rundt 500 årsverk

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil-ledelsen varsler et stillingskutt tilsvarende 350 årsverk. I tillegg venter fagforeningene kutt på ytterligere 212 årsverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressekontakt Morten Eek i Statoil bekrefter at det planlegges en nedbemanning tilsvarende 350 årsverk, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg opplyser Industri Energi, Lederne og Safe at det legges opp til en ytterligere reduksjon på 212 årsverk.

– I utgangspunktet ligger det til grunn en beslutning om å redusere i underkant av 500 årsverk i løpet av de neste tre årene, sier Per Steinar Stamnes i Industri Energi.

Statoil håper å kunne gjennomføre nedbemanningen uten oppsigelser og sluttpakker, men gjennom naturlig avgang. Alle fagforeningene er sterkt kritiske til stillingskuttene og frykter de blant annet skal gå ut over sikkerheten ved selskapets installasjoner offshore.

– Ansatte må jobbe dobbelt så fort som tidligere. Dette vil gå ut over vedlikeholdet, sier Terje Herland, tillitsvalgt i Lederne i Statoil.

I dag er det om lag 4.000 ansatte i Statoil i sokkelbemanningen, Utvikling og produksjon Norge (UPN). Blant disse er det også landansatte.