DN: Statoil har brukt fire milliarder på sluttpakker

Skattebetalerne får regningen når Statoil bruker fire milliarder kroner på å tidligpensjonere ansatte. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Skattebetalerne får regningen når Statoil bruker fire milliarder kroner på å tidligpensjonere ansatte. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil har brukt fire milliarder de tre siste årene på å pensjonere ansatte tidlig, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har kvittet seg med hver femte ansatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I 2016 brukte vi 140 millioner dollar på tidligpensjonspakker og sluttpakker, hvorav cirka 70 prosent var knyttet til tidligpensjon, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til avisen. Tidligere har Statoil brukt til sammen tre milliarder kroner, og dermed er totalsummen oppe i fire milliarder på tidligpensjoner. Sluttpakkene kommer ifølge Dagens Næringsliv i tillegg, og summen her kan havne på halvannen milliard.

Gründer Ståle Kyllingstad bak leverandørbedriften IKM reagerer på at Statoil bruker så mye på å kvitte seg med ansatte.

– Det er for mye penger å bruke på sluttpakker, også i Statoil. Det er sløsing satt i system med Statoils og statens penger, sier han.

Pedersen sier på sin side at det har vært nødvendig å gjennomføre omstillingen.

– Vi har gjennomført betydelig årlige kostnadsbesparelser på 3,2 milliarder dollar.

Les også: Sluttpakke-skatten fjernes ikke likevel

Nedbemanning – unngå å sende folk hjem til sofaen