Aker Solutions til himmels på pessimistisk børs

Rykter om at Kjell Inge Røkke planla salg av Aker Solutions fikk aksjekursen til i stige.
Rykter om at Kjell Inge Røkke planla salg av Aker Solutions fikk aksjekursen til i stige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Aker Solutions-kursen hadde lagt på seg hele 8,6 prosent da børsen stengte dørene tirsdag. Hovedindeksen derimot, endte ned 0,79 prosent til 694,65 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På det meste var aksjekursen til Aker Solutions opp 17–18 prosent tirsdag, etter at Finansavisen skrev at oljeserviceselskapet trolig ville bli solgt. Den formidable utviklingen roet seg noe da Dagens Næringsliv kom på banen med kilder som hevder salgsryktene bare var "sludder og vås".

8,6 prosent opp

Likevel ble AKSO kjøpt for 51,8 kroner da børsen stengte for dagen. Det var hele 8,6 prosent mer enn sluttkursen mandag.

Hovedindeksen var imidlertid lite preget av optimismen rundt Aker Solutions, og desto mer preget av svake forventninger til oljeprisutviklingen.

Les også: Finansavisen: Aker Solutions blir solgt ut av landet

Oljelagrene er igjen i ferd med å renne over, ifølge den siste rapporten fra OPEC som ble offentliggjort tirsdag, og det kommer trolig til å føre til et markant fall i oljeprisene.

Nordsjøoljen gikk for snaut 51 dollar fatet på spotmarkedet tirsdag ettermiddag, etter et fall på over 1 dollar i løpet av noen timer. Amerikansk lettolje fortsetter fallet under 50-dollargrensen, og ble omsatt for 47,5 dollar fatet.

Kursfall i olje

Samtlige selskaper i oljerelatert virksomhet – med unntak av Aker Solutions – måte tåle kursfall tirsdag. Blant dem børsens største selskap, og tirsdagens mest omsatte, Statoil (-1,4), samt DNO (-3,6), Seadrill (-3,4), Subsea 7 (-1,9) og PGS (-1,4).

Norsk Hydro (-1,3), DNB (-1,9), Aker Solutions og Subsea 7 utgjør resten av topp 5 på omsetningslisten.

Les også: Aker utbetaler rekordhøyt utbytte

Det var røde tall også på de toneangivende børsene i Europa, men svekkelsen var ikke like markant som i Oslo. FTSE 100 i London var ned 0,1 prosent og CAC 40 i Paris falt 0,5 prosent, mens DAX 30 i Frankfurt avsluttet dagen på stedet hvil.

Personvernpolicy