Oslo-politiet aksjonerte mot Uber-sjåfører

Uber er et nettverksselskap som kobler passasjerer og sjåfører. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Uber er et nettverksselskap som kobler passasjerer og sjåfører. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tolv Uber-sjåfører har fått bot og inndragning av til sammen 3,3 millioner kroner de har tjent på kjøringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av sjåførene som Oslo-politiet har aksjonert mot, må betale 920.172 kroner vedkommende hadde tjent på kjøring uten nødvendig drosjeløyve, skriver E24.

– Det er vedtatte forelegg med bot, tap av førerrett og inndragning av utbytte, sier politiadvokat Øystein Skjønborg i Oslo politidistrikt til avisen.

Ettersom alle sjåførene har vedtatt foreleggene, er det ikke berammet rettssaker mot dem. Skjønborg sier politiet vil fortsette å sikte personer som utøver det han karakteriserer som piratdrosjevirksomhet ved hjelp av Uber-appen.

I slutten av november i fjor politianmeldte Norges Taxiforbund 105 Uber-sjåfører. Taxiforbundet mener Uber organiserer opp mot 1.000 piratdrosjer uten lovpålagt tillatelse i Norge, og at selskapet medvirker og tilrettelegger for kriminell virksomhet.

Uber mener selv de er en samkjøringstjeneste som faller inn under begrepet delingsøkonomi, der sjåføren og passasjer deler omkostningene.

– Vi tror folk flest vil synes straffen de blir pålagt er uproporsjonal, skriver talsperson Bodil Sidén i Uber i en epost til E24. Hun mener sjåførene bare har hjulpet sine medborgere med å ta seg rundt i Oslo på en trygg, pålitelig og rimelig måte.

Personvernpolicy