Meny

Oslo-politiet aksjonerte mot Uber-sjåfører

Uber er et nettverksselskap som kobler passasjerer og sjåfører. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv Uber-sjåfører har fått bot og inndragning av til sammen 3,3 millioner kroner de har tjent på kjøringen.

En av sjåførene som Oslo-politiet har aksjonert mot, må betale 920.172 kroner vedkommende hadde tjent på kjøring uten nødvendig drosjeløyve, skriver E24.

– Det er vedtatte forelegg med bot, tap av førerrett og inndragning av utbytte, sier politiadvokat Øystein Skjønborg i Oslo politidistrikt til avisen.

Ettersom alle sjåførene har vedtatt foreleggene, er det ikke berammet rettssaker mot dem. Skjønborg sier politiet vil fortsette å sikte personer som utøver det han karakteriserer som piratdrosjevirksomhet ved hjelp av Uber-appen.

I slutten av november i fjor politianmeldte Norges Taxiforbund 105 Uber-sjåfører. Taxiforbundet mener Uber organiserer opp mot 1.000 piratdrosjer uten lovpålagt tillatelse i Norge, og at selskapet medvirker og tilrettelegger for kriminell virksomhet.

Uber mener selv de er en samkjøringstjeneste som faller inn under begrepet delingsøkonomi, der sjåføren og passasjer deler omkostningene.

– Vi tror folk flest vil synes straffen de blir pålagt er uproporsjonal, skriver talsperson Bodil Sidén i Uber i en epost til E24. Hun mener sjåførene bare har hjulpet sine medborgere med å ta seg rundt i Oslo på en trygg, pålitelig og rimelig måte.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært