Optimismen tilbake hos næringen på Vestlandet

Etter kraftig fall i investeringene på norsk sokkel gjennom 2015 og 2016, viser Vestlandsindeksen at andelen bedrifter knyttet til olje- og gassnæringen øker investeringene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Etter kraftig fall i investeringene på norsk sokkel gjennom 2015 og 2016, viser Vestlandsindeksen at andelen bedrifter knyttet til olje- og gassnæringen øker investeringene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Næringslivsledere på Vestlandet ser igjen lyst på fremtiden. Med Rogaland i spissen melder bedriftene om en positiv utvikling det siste kvartalet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det oljetunge fylket melder om en like positiv utvikling som de andre fylkene i regionen, viser den såkalte Vestlandsindeksen, som Sparebanken Vest lager i samarbeid med Respons Analyse.

– Vi kan konstatere at alle piler nå peker opp for oljefylket, og det er en sterk nedgang i antall bedrifter i fylket som venter å nedbemanne det kommende halvåret, forteller konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik.

Undersøkelsen, som er gjort blant 700 bedriftsledere, viser nå bedring i etterspørsel, investeringer, sysselsetting og lønnsomhet. Andelen som forventer en positiv utvikling i etterspørselen de neste seks månedene har økt med 15 prosentpoeng til 61 prosent sammenlignet med for ett år siden.

Tidligere har indeksen vist at vestlandsbedrifter har vegret seg for å investere, men nå øker investeringene. En tredel av bedriftene ønsker å øke investeringene det neste halvåret.

Personvernpolicy