Kinesiske firmaer kaster seg over "Ivanka"

Ivanka Trump, her med ektemannen Jared Kushner, har vekket interessen til næringslivet i Kina. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Ivanka Trump, her med ektemannen Jared Kushner, har vekket interessen til næringslivet i Kina. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Damebind, alkohol og vekttap-produkter er noen av varene som kinesiske selskaper ønsker å selge under navnet "Ivanka" – navnet på USAs presidents eldste datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et titalls kinesiske firmaer og forretningspersoner har søkt om å bruke "Ivanka"-navnet på sine produkter. Blant dem som var først ute var FujianYingjie Commodity Company, som søkte om "Ivanka" som navn på sine damebind – én uke etter at Donald Trump ble USAs president, skriver South China Morning Post. Firmaer som selger kosmetikk, tapet, alkohol og vekttap-produkter er blant andre interesserte.

Ifølge avisa tillater kinesisk lov at landets firmaer bruker utenlandske navn i sin markedsføring, noe som har ført til flere kontroverser utover landegrensene. Senest i desember ble en mangeårig tvist med basketballegenden Michael Jordan avsluttet.

Ivanka Trump har allerede fått mye oppmerksomhet i hjemlandet for sin egen forretningsvirksomhet under den korte tiden hennes far har vært president. I begynnelsen av måneden gikk presidenten selv kraftig ut mot varehuskjeden Nordstrom etter at sistnevnte droppet Ivanka Trumps klesmerke fra sitt sortiment. Senere fikk Kellyanne Conway, Donald Trumps rådgiver, kritikk for å ha markedsført presidentdatterens motekolleksjon under et intervju med Fox News.

Les også: Trumps datter: – Min far respekterer kvinner

Trump-rådgiver kan bli etterforsket for Ivanka-reklame

Trumps datter til stede på møtet med Japans statsminister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden