Forbrukerrådet: – Silvers kunder bør rømme selskapet

Settestatsråd Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Settestatsråd Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forbrukerrådet anbefaler Silvers kunder å flytte pensjonspengene innen midnatt etter at selskapet ikke har fått utsatt frist for å oppfylle kapitalkravene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Med mindre Silver oppfyller kapitalkravene innen midnatt, ventes det at driften av selskapet overtas av et administrasjonsstyre, som trolig får mandat til å nedskrive pensjonene for å dekke manglende kapital", skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Fra januar i fjor ble det innført nye kapitalkrav for forsikringsselskaper. Fripoliseselskapet Silver har fått fristen utsatt to ganger allerede, men får nå avslag av hensyn til kundene, opplyser Regjeringen. De øvrige norske livsforsikringsforetakene oppfyller kravene.

Les også: Pensjonen til 20.000 norske kunder i Silver kan være reddet

Haster

Onsdag kveld opplyser Forbrukerrådet at de anbefaler fripoliseselskapets kunder til å flytte pensjonspengene, etter avslaget på søknaden om utsatt frist.

– Vi har siden august anbefalt alle kundene om å flytte pengene. Dette haster nå virkelig, i og med at fristen går ut kl 2400 i dag, sier fagansvarlig i Forbrukerrådet, Jorge Jensen.

Silver opplyser i en pressemelding at "statlig overtakelse av selskapet vil føre til at utbetalinger fra Silver til nåværende pensjonister stopper med umiddelbar virkning. Samtidig er det betydelig risiko for at staten vil kutte 30–40 prosent av de oppsparte fripolisene for Silver-kunder som fortsatt er i arbeid".

Likebehandling

Finansdepartementet opplyser at de har strukket seg så langt de kunne og gitt selskapet utsettelser for at de skulle komme opp med en løsning.

– Det har de dessverre ikke klart. Det er stor sannsynlighet for at Silver ikke har penger nok til å betale ut pensjoner i fremtiden.Dette betyr at kassen kan være tom når de yngre kundene deres blir pensjonister, mens de som i dag er pensjonister får full pott. Av hensyn til likebehandling av kundene må vi derfor avslå søknaden, sier settestatsråd Sylvi Listhaug (Frp).

Personvernpolicy