United-piloter ber Trump om hjelp mot Norwegian

Norwegian står ikke veldig høyt i kurs blant konkurrentene i USA. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Norwegian står ikke veldig høyt i kurs blant konkurrentene i USA. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pilotene i United Airlines slutter seg til kolleger i andre flyselskaper i USA og ber president Donald Trump sette foten ned for konkurransen fra Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til USAs president ber pilotforeningen i United Airlines ham om å umiddelbart følge opp Open Skies-avtalen med EU fra 2007. Avtalen skulle skape like konkurransevilkår for flyselskaper fra USA og Europa.

United Airlines mener Obama-administrasjonens avgjørelser om å slippe til Norwegian i USA «over tid vil ødelegge vår amerikanske luftfartsindustri og alle jobbene knyttet til den», melder Chicago Business Journal.

Les også: Amerikanske piloter ber Trump om hjelp

Brevet offentliggjøres to uker etter at piloter fra Southwest Airlines og NetJets demonstrerte mot beslutningen om å gi Norwegian Air Shuttles irske datterselskap Norwegian Air International flytillatelse i USA.

United Airlines har vært hardt presset på pris av blant annet rutene til SAS og Norwegian, og i desember meldte Finansavisen at flyselskapet hadde besluttet å legge ned ruten Oslo-New York, til tross for at planen var å fly daglig 5. mai til 5. september i 2017.