LO-nestleder ber Mæland snu om Color Line

Leder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund til sier han regner med at om lag 700 av de ansatte om bord på skipene M/S Color Fantasy og M/S Color Magic, som trafikkerer strekningen mellom Oslo og Kiel, vil bli erstattet av utenlandsk arbeidskraft.
Leder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund til sier han regner med at om lag 700 av de ansatte om bord på skipene M/S Color Fantasy og M/S Color Magic, som trafikkerer strekningen mellom Oslo og Kiel, vil bli erstattet av utenlandsk arbeidskraft. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil åpne for at Kiel-fergene til Color Line kan flagge om til Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). 700 ansatte står i fare for å miste jobben. LOs påtroppende leder reagerer skarpt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er å ofre norske sjøfolk for å gi selskapene mulighet til å bruke billig utenlandsk arbeidskraft, sier LO-nestleder og påtroppende leder Hans-Christian Gabrielsen til Dagsavisen.

Næringsminister Monica Mæland (H) sendte for to uker siden et forslag på høring om å myke opp regelverket for skip som seiler under internasjonalt flagg.

Color Line har i flere år truet med å flagge ut av Norge dersom de ikke får anledning til å flagge skipene over fra det norske skipsregisteret (NOR) til NIS.

Bør trekkes

Gabrielsen oppfordrer regjeringen til å trekke høringsforslaget.

– LO vil oppfordre regjeringen til å trekke forslaget og i stedet gå i en dialog med ledelse og tillitsvalgte i selskapet om alternative løsninger for å beholde hele flåten på NOR-flagg, sier Gabrielsen.

Næringsminister Moland sier at LO har «misforstått fullstendig.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringen legger med dette forslaget til rette for at Color Line kan fortsette under norsk flagg. Dette sikrer arbeidsplassene inntil 1.700 Color Line-ansatte. Disse jobbene ville vært i fare dersom Color Line flagger sine skip til Dansk Internasjonalt Skipsregister (DIS), sier hun.

Les også: Alle i Rolls-Royce Marine i Norge tilbys sluttpakke

Nedlegger norske arbeidsplasser

Leder Johnny Hansen i Norsk Sjømannsforbund sier han regner med at om lag 700 av de ansatte om bord på skipene M/S Color Fantasy og M/S Color Magic, som trafikkerer strekningen mellom Oslo og Kiel, vil bli erstattet av utenlandsk arbeidskraft.

– Regjeringen sier de vil hindre utflagging, men de vil ikke hindre nedleggelse av norske arbeidsplasser, sier Hansen til Sysla.

For å være registrert i NOR er det et krav at mannskapet jobber under norske lønns- og arbeidsvilkår. Det samme kravet gjelder ikke for det internasjonale skipsregisteret (NIS).

Les også: Pensjonister må betale 1,3 milliarder med Aps skatteplan