Alle i Rolls-Royce Marine i Norge tilbys sluttpakke

Alle de rundt 1.800 ansatte i Rolls Royces marinedivisjon i Norge er tilbudt sluttpakke som ledd i konsernets planer om kostnadskutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte fikk sluttpakketilbudet mandag, skriver Sunnmørsposten.

– Jeg vil gjerne understreke at dette er en frivillig ordning. Vi har ikke satt noe mål på antall søknader som kan komme inn, opplyser kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk til avisen.

Hun legger til at tilbudet om å ta sluttpakke er ett av tiltakene konsernet gjennomfører for å kutte kostnader. De ansatte har etter det avisen kjenner til to ukers frist på å søke. Utenom oppsigelsestiden tilbyr selskapet tre til sju måneders lønn. Etter planen skal sluttpakkene tre i kraft 1. mars.

– Dette er jo dramatisk, når man holder det sammen med tidligere beskjeder om at marinedivisjonen i Rolls Royce skal nedbemanne med 800 i 2017, sier Bjørn Kåre Høistad, hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet i Rolls Royce, til E24.

Rolls-Royce opplyste i desember at de planla å nedbemanne med 800 ansatte i marinedivisjonen globalt. 1. desember i fjor hadde selskapet rundt 1.800 ansatte i Norge, 1.630 av dem jobber ved fem avdelinger i Møre og Romsdal.

Personvernpolicy