«Frykter stevninger»:Ytterligere 50 stillinger kuttes i TV 2

TV 2s lokaler i Karl Johans gate i Oslo. Rundt 50 ansatte blir innkalt til individuelle samtaler med ledelsen denne uken, som ledd i den pågående nedbemanningsprosessen i tv-konsernet.
TV 2s lokaler i Karl Johans gate i Oslo. Rundt 50 ansatte blir innkalt til individuelle samtaler med ledelsen denne uken, som ledd i den pågående nedbemanningsprosessen i tv-konsernet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjenstår rundt 50 årsverk i den pågående kuttprosessen i TV 2. Det kan komme til stevninger i enkelte tilfeller, frykter nestleder i redaksjonsklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 50 årsverkene har ikke latt seg kutte med «frivillige løsninger», og derfor kan det gå mot oppsigelser, skriver journalistenes fagblad Journalisten.no.

TV 2 skal kutte rundt 350 millioner kroner og 177 årsverk som følge av innsparings- og strategiplanen «TV 2 i 2020». Ytterligere 15 årsverk skal fjernes i neste runde, når TV 2 har flyttet inn i nye lokaler i Oslo og Bergen, skrev Kampanje søndag.

– Mange er stresset

– Jeg frykter at ledelsen har avveket ansiennitetsprinsippet i så mange tilfeller at det vil komme stevninger. Jeg håper det viser seg at de stort sett har fulgt ansiennitet og at vi slipper det, nestleder i redaksjonens fagforening, Stein Akre, til Kampanje.

– Nå har vi vært inne i denne prosessen siden mai, så folk er slitne og vil bli ferdig med det. Det er vel riktig å si at det er mange som er stresset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir holdt et allmøte for de fagorganiserte i Norsk Journalistslags Klubb 2 mandag klokken 12, melder Kampanje. Senere samme dag skal klubblederne møte ledelsen for å få siste nytt om nedbemanningen.

Les også: Pål T. Jørgensen refser TV 2-ledelsen

Møter denne uken

Klubbleder Henrikke Helland sier til Journalisten at kollegene som er kompetansekartlag i løpet av de nærmeste dagene vil ha individuelle møter med sine ledere. Her vil de få beskjed om de kan fortsette i jobben, om de er tiltenkt nye roller eller om de blir overtallige, skriver Journalisten.no.

Helland sier ledelsen i løpet av den siste uken har kommet fagforeningen i møte på to punkter; overtalligheten er noe redusert, og det vil komme tilbud om sluttpakke til ansatte som får beskjed om at de er overtallige.

Les også:

Fornyet kritikk av nedbemanningsprosessen i TV 2

Davy Wathne fortsetter i TV 2

Høring om «TV 2-avtale» - konkurrentene er kritiske