Olden ut av Rema

Rema 1000-butikk i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Rema 1000-butikk i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flaskevannet Olden er på vei helt ut av Rema 1000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor ble det fylt 8 millioner liter kilde på flaske på tapperiet i Oldedalen. Ifølge kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen i Hansa Borg Bryggerier blir 25 prosent av alle Olden-produkter solgt gjennom dagligvarekjeden.

– De ansatte er selvsagt triste. Vi har en liten fabrikk i Oldedalen, med åtte lojale og flinke ansatte. Nå går de 50 prosent hjemme og håper på bedre tider, sier Karlsen til NRK.

Tidlig i 2016 ble en del av Oldens produkter fjernet fra butikkhyllene. Fra slutten av februar er Oldens flasker historie i Remas butikkhyller.

Karlsen understreker at de ønsker et godt samarbeid med Rema 1000, men oppfordrer samtidig forbrukerne til å velge butikker som har de produktene de ønsker å kjøpe.

Ifølge direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema, Mette Fossum, viser selskapets tall en omsetning på 15 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan vanskelig se at en omsetning på 15 prosent kommer til å velte hele Olden. Omsetningen i våre butikker har gått nedover, fordi kundene har valgt bort Olden, sier Fossum.

Les også: Lerum-syltetøy på vei ut av Rema-butikkene

Mack etter Rema-møte: Fortsatt meget alvorlig

Professor ser ølstrid som en test for Rema 1000