Meny

Fra vondt til verre i offshore-bransjen i 2016

Supplyskip fra Blue Ship Invest og Island Offshore i opplag i Ulsteinvik. Ved årsskiftet ligger det ytterligere 170 tilsvarende skip i opplag rundt om i landet. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2016 opplevde norske offshore service-rederier den verste nedturen siden 1980-tallet. En firedel av offshoreskipene ligger i opplag, og 2017 kan bli enda verre.

Det er konklusjonen til flere eksperter som Sysla har snakket med.

Ved inngangen til 2017 ligger 172 norske offshoreskip i opplag. I mai 2015 var antallet 50 og ved inngangen til 2016 100 skip. I juni 2015 hadde 600 mistet jobbene sine i offshorebransjen. Nå er antallet over 1.000.

Ifølge tall fra Nordea Markets falt verdien av norske offshorerederier på Oslo Børs med 44 prosent i 2016.

– For offshorerederiene har 2016 vært det verste året siden nedturen på 1980-tallet, sier senioranalytiker Kristoffer Pedersen i Nordea Markets. Han peker på at en stor del av selskapene har funnet løsninger med sine kreditorer, men at mye gjenstår. Han er ikke videre optimistisk for 2017.

– Til tross for dette, tror vi det verste gjenstår, sier Pedersen. Han begrunner dette med at mange selskaper, spesielt innen subsea-virksomheten, har reddet seg på kontraktsreservene, men at mange av disse nå løper ut.

Les også:

330 permitteres hos Island Offshore

Offshorerederier slår seg sammen

Kraftig fall i søkere til oljelinje på videregående

Riggselskap sparker 200 ansatte

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært