VG: Styret i Telenor hasteinnkalt

<p>Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.</p>
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Styret i Telenor er hasteinnkalt til et møte, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uroen rundt ledelsen i Telenor:

* Sigve Brekke tiltrådte som konsernsjef i Telenor 17. august 2015. Han har vært i selskapet siden 1999 og i konsernledelsen siden 2008, der han var øverste sjef for Telenors virksomhet i Asia 2008-2015.

* Brekke etterfulgte Jon Fredrik Baksaas, som hadde hatt jobben siden 2002.

* Baksaas innrømmet i november 2015 å ha holdt tilbake informasjon i den åpne høringen Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité holdt i januar samme år om korrupsjonspåstandene om det russiske teleselskapet Vimpelcom, som Telenor kjøpte seg inn i 1998.

* 30. oktober 2015 avsatte næringsminister Monica Mæland (H) Telenors styreleder Svein Aaser, etter å ha mottatt informasjon som hun mente hun burde fått tidligere.

* Aaser forgjenger Harald Norvik (2007-2012) trakk seg som følge av en konflikt med daværende næringsminister Trond Giske (A).

* Gunn Wærsted tiltrådte som ny styreleder i Telenor i januar.

* Torsdag skrev Dagens Næringsliv at Wærsted i en samtale med Sigve Brekke i høst ga uttrykk for at han burde gå av som Telenor-sjef.

Nyheten kommer kort tid etter at Dagens Næringsliv meldte om en strid mellom Telenors styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke.

Wærsted ga i en samtale med Brekke i høst uttrykk for at han burde gå av som Telenor­sjef, sier flere kilder til Dagens Næringsliv

Forholdet mellom styreleder Wærsted og konsernsjef Brekke skal være svært vanskelig, skriver avisen torsdag.

Brekke fulgte ikke oppfordringen og koblet inn styret, som ikke var enig med styrelederen.

Torsdag opplyser altså kilder til VG og E24 at det skal være hasteinnkalt til et styremøte i Telenor «snart».

Hele høsten skal ha vært preget av at Brekke har avlyst en rekke arrangementer, og at det åpenbart har vært krevende situasjoner «på toppen», heter det i artikkelen.

En sentralt plassert Telenor­kilde betegner overfor DN situasjonen med strid mellom konsernsjef og styreleder som «ikke bærekraftig».

Gunn Wærsted tiltrådte som styreleder i Telenor i januar, og Brekke startet i jobben i august 2015. Siden han tiltrådte har aksjekursen i selskapet falt vel 18 prosent.

Ingen av partene har ønsket å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv, men lederen av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad, skal ifølge avisen kreve at næringsminister Monica Mæland (H) kaller inn styreleder Wærstad etter avisens avsløring om samarbeidsproblemene.

– Jeg forutsetter at næringsministeren tar kontakt med styreleder og forsikrer seg om at dette ikke går ut over selskapet og statens eierinteresser, sier Pollestad.

ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden A/S hvor Telenor er majoritetseier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden