Meny

EU-kommissær tror TTIP blir lagt på is

EUs handelskommissær Cecilia Malmström ser ikke noe poeng i å holde flere store forhandlingsrunder om frihandelsavtalen TTIP med det første. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs handelskommissær Cecilia Malmström tror Donald Trumps valgseier vil føre til en pause i forhandlingene mellom EU og USA om frihandelsavtalen TTIP.

– Vi vet ikke helt hva som vil skje med den påtroppende presidenten. Det er sterk grunn til å tro at det blir en pause i forhandlingene om TTIP, og at dette kanskje ikke blir den nye administrasjonens førsteprioritet. Men vi får se, sa Malmström på vei inn til EUs handelsministermøte i Brussel fredag morgen.

På møtet skulle hun gi EUs medlemsland en oppdatering om hvor arbeidet med TTIP-avtalen står etter den 14. forhandlingsrunden, som ble holdt i New York for noen uker siden.

Ifølge Malmström vil arbeidet med de tekniske detaljene i avtalen fortsette i ukene som kommer for å forsøke å komme så langt som mulig før Barack Obama går av som president i januar.

Men det vil nok ikke gi noen mening å holde flere formelle forhandlingsrunder nå, konkluderer hun.

Privatøkonomi
Populært