Snart gravøl for Rygge – alt klart for siste avgang

Rygge 20160525. Ryanair fly fed terminalen Moss Lufthavn Rygge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Rygge 20160525. Ryanair fly fed terminalen Moss Lufthavn Rygge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lørdag kveld tar siste sivile fly av fra Moss Lufthavn Rygge. De som blir stående uten jobb, markerer begivenheten med gravøl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som Ryanairs siste flygning tar av fra Rygge – klokka 21.21 lørdag kveld med kurs for Polen – ropes «avgangen» til begravelsesfølget opp. Utstyrt med egne boardingkort går de gjennom sikkerhetskontrollen til terminalen, der det blir gravøl og fest.

– Alle avdelinger er opptatt av at vi skal gå ned med flagget til topps, så alt går normalt til siste flyging, sier administrerende direktør Pål Tandberg til NTB.

Moss Lufthavn Rygge stenger dørene etter ni års drift. Ryanair skylder på at billettene blir for dyre med den nye flyseteavgiften, og legger ned sin base ved flyplassen. Dermed er det ikke lenger tilstrekkelig forretningsgrunnlag for dagens eiere å drive videre. Ryanair skal i stedet fly fra Gardermoen, med den samme avgiften.

Rundt 400 har jobb på flyplassen, under 100 av dem har fått ny jobb.

Selskapet Rygge Airport (RA) har fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg og sier det ønsker å beholde de ansattes kompetanse, men er fortsatt langt fra å lykkes med planene om å drive den sivile flyplassen videre.

Bakgrunn: Ryanair har sagt opp på Rygge lufthavn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden