VW: Overgangen til elbiler betyr jobbkutt

Overgangen til elbiler betyr færre ansatte i Volkswagen, sier en representant for selskapet. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix
Overgangen til elbiler betyr færre ansatte i Volkswagen, sier en representant for selskapet. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix

Volkswagen planlegger å nedbemanne med mer enn 10.000 ansatte de kommende årene. Det skjer i forbindelse med overgangen til elektriske biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke snakk om å kutte noen få hundre arbeidsplasser, sier VWs øverste personalsjef Karlheinz Blessing til avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung.

– I løpet av de kommende årene vil det dreie seg om et femsifret antall arbeidsplasser verden rundt.

VW har konsentrert seg om produksjon av elbiler i kjølvannet av fjorårets store utslippsjuksskandale. Selskapet har innrømmet å ha installert programvare designet for å lure utslippstester i 11 millioner kjøretøy.

Les også: Salget var rekordlavt - så kom Ioniq

Elektriske biler har færre deler enn biler med forbrenningsmotor, og det betyr mindre behov for arbeidskraft på lang sikt, ifølge Blessing. Han legger imidlertid til at det ikke er snakk om å gå til oppsigelser.

Overgangen til elbiler ville ha skjedd selv uten utslippssaken, men Blessing sier krisen førte til at det er blitt satt fart i planene.

VW har mer enn 620.000 ansatte verden over, 280.000 av dem i Tyskland. Selskapet har planer om å utvikle og bygge mer enn 30 nye elbilmodeller innen 2025.

Les også: Hyundai kaster seg på elbil-bølgen

Personvernpolicy