IKEA tapte skattesak i Høyesterett

<p>IKEA</p>
IKEA Foto: NTB scanpix

IKEA har også i Høyesterett tapt skattesaken mot Skatt øst. Møbelgiganten krevde fradrag på et internt lån.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2007 skilte selskapet ut sine norske varehus fra Ikea Handel & Eiendom i egne selskaper som ble overført til et holdingselskap i Nederland. Senere ble de kjøpt tilbake, finansiert med et lån fra selskapets internbank i Belgia. Deretter ville selskapet ha fradrag for rentene fra lånet.

Staten ved Skatt øst har tidligere fått medhold i to rettsinstanser i sin oppfatning av at omstruktureringen fremstår som «urimelig og unaturlig» og var begrunnet i «illojal skatteplanlegging». Tingretten og lagmannsretten mente eiendomstransaksjonene ikke hadde noe annet mål enn å spare skatt.

Nå har altså IKEA tapt saken også i landets øverste rettsinstans.

«Høyesterett kom enstemmig til at et selskap måtte nektes rett til fradrag for renter på et betydelig konserninternt lån etter de ulovfestede reglene om gjennomskjæring i skatteretten», skriver Høyesterett i en redegjørelse om avgjørelsen.

Fra IKEA får NTB opplyst at det aktuelle skattebeløpet allerede er betalt.

Les også: Tenåringer overnattet på Ikea – gjemte seg i klesskap

IKEA tilbakekaller ytterligere sjokoladeprodukter

IKEA tilbakekaller kommoder i Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden