Stadig flere konkurser – verst i vest

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter sommeren har konkurstakten økt, spesielt i Rogaland, viser nye tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå rammes også stadig oftere større bedrifter med mange ansatte, ifølge Finansavisen, som viser til nye tall fra kredittanalysefirmaet Experian. Ved utgangen av juni var konkursveksten på 3, 3 prosent sammenlignet med samme periode året før. Nå – et kvartal senere- har tallet økt til 5,9 prosent.

– Antallet konkurser har skutt fart etter sommeren etter enn litt svakere vekst enn ventet før sommeren, sier analysesjef Nils Staib i Experian. Situasjonen er spesielt bekymringsfull på Vestlandet.

I Rogaland var det registrert 63,3 prosent flere konkurser i september enn i samme måned i fjor. Og i Hordaland økte konkurstakten fra 35 prosent flere konkurser i første halvår til 42 prosent flere konkurser i de ni første månedene, sammenlignet med samme perioder i fjor.

Administrerende direktør Frode Berg i Experian sier at bunnen på ingen måte er nådd når det gjelder konkurser, og han ser for seg at mange vil få en trist beskjed fra arbeidsgiver før jul.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye statistikken viser også at stadig større bedrifter går konkurs. Ved utgangen av tredje kvartal i 2013 var det ikke registrert en eneste konkurs i en bedrift med 100 ansatte eller flere. I 2014 var det registrert to slike konkurser, i fjor var det fire og så langt i år er det registrert seks slike store konkurser i Norge.