Østfoldbanen rammes hardt når togstreiken trappes opp

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt er 62 lokførere som er stasjonert i Moss og Ski ute i streik etter opptrappingen som skjer lørdag. Rundt 20.000 daglige passasjerer på Østfoldbanen blir rammet hardt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det Aftenposten erfarer, vil opptrappingen i praksis innebære at NSB ikke vil kjøre lokaltog fra Moss og Ski til Oslo S. Noen avganger fra Halden til Oslo kan imidlertid bli kjørt.

– Det kan se slik ut, men det vet vi ikke ennå. Planleggingen er i full gang, og vi får svar på dette tirsdag formiddag, sier pressetalsperson Håkon Myhre i NSB.

Rundt 20.000 mennesker reiser med Østfoldbanen daglig.

Les også: Nå må du betale for reisekortene til Ruter og NSB

I den varslede opptrappingen, som trer i kraft fra og med lørdag, blir blant annet 33 lokførere som har kontorsted i Moss tatt ut i streik. Fra før streiker 29 lokførere med kontorsted i Ski. I tillegg blir tre lokførere som er stasjonert i Oslo og seks som er stasjonert i Bergen tatt ut i streik lørdag.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand.

Les også: – Ruter setter opp prisene