Skognæringens krisepakke går til Belgia

Nestleder i Venstre Terje Breivik sier norsk skognæring er en viktig sak for partiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Nestleder i Venstre Terje Breivik sier norsk skognæring er en viktig sak for partiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De rødgrønne bevilget en halv milliard for å styrke den kriserammede skognæringen. Så langt har pengene kun gått til et selskap som starter fabrikk i Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2013 la daværende næringsminister Trond Giske 730 millioner på bordet for å redde norsk skognæring, skriver Klassekampen.

– Om næringen skal være livskraftig, så må den fornye seg selv og være effektiv, og det kan vi gjøre med offentlige virkemiddel, sa Giske den gang til NTB.

Av de 750 millionene gikk 500 til det statlige investeringsselskapet Investinor. De setter høye krav til avkastning og har derfor kun investert 96,6 millioner i selskapet Kebony i Skien som nå skal starte fabrikk i Belgia.

Kun en femdel av den store bevilgningen er så langt investert, og det i et selskap som importerer materiale og som retter seg mot utlandet. Investeringsdirektør i Investinor Stig Andersen sier han forstår innvendingene fra avisen om at dette ser rart ut.

– Men dette er det eneste prosjektet som vi mener har god nok avkastning, sier han, og legger til at han har vurdert opp til 40 ulike skogprosjekt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden