Nedgang i ledigheten i september

I løpet av september ble det 400 færre registrerte helt ledige, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Ved utgangen av september var det registrert 78.500 helt arbeidsledige.
I løpet av september ble det 400 færre registrerte helt ledige, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Ved utgangen av september var det registrert 78.500 helt arbeidsledige. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For fjerde måned på rad er det en nedgang i arbeidsledigheten. I løpet av september ble det 400 færre registrerte helt ledige, ifølge sesongjusterte tall fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den positive utviklingen skyldes at færre blir arbeidsledige. Det har ikke vært færre nye arbeidssøkere som melder seg til Nav siden desember 2014, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Ved utgangen av september var det registrert 78.500 helt arbeidsledige hos Nav, en nedgang på 1.100 sammenlignet med september i fjor. Arbeidsledigheten er på 2,8 prosent, ned fra 2,9 prosent i september i fjor.

Ledigheten falt mest i Telemark og Østfold, justert for normale sesongvariasjoner. Sogn og Fjordane hadde størst økning i ledigheten, men oppgangen kommer etter flere måneder med fallende ledighet, melder Nav.

Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland og Aust-Agder med henholdsvis 4,3 og 3,5 prosent. Sogn og Fjordane og Oppland har den laveste arbeidsledigheten med 1,5 prosent og 1,7 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringens politikk virker kraftfullt for å holde folk i arbeid og aktivitet, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Hun sier det er et godt tegn at både SSB og Norges Bank tror sysselsettingen vil øke framover.

– Men langs kysten er det fortsatt tøffe tider og regjeringen retter mange av tiltakene nettopp hit for å holde hjulene i gang.

Les også: NSB-ansatte får tilbud om jobb i India og Polen i stedet