Meny

Halvparten av selskapene betaler flyseteavgift

Flypassasjeravgiften ble innført 1. juni i år. 290 millioner kroner var kommet inn i statskassen 5. september som følge av den omstridte avgiften. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten opplyser at kun halvparten av selskapene de mener er registreringspliktige for flypassasjeravgiften har registrert seg, skriver VG.

– Skatteetaten sender i disse dager ut brev til 21 selskaper som vi mener bør være registrert som avgiftspliktige for flypassasjeravgiften, men som ikke har registrert sen ennå, skriver Arvid Stokke, underdirektør for særavgifter i Skattedirektoratet i en epost til VG.

Flypassasjeravgiften ble innført 1. juni i år. 290 millioner kroner var kommet inn i statskassen 5. september som følge av den omstridte avgiften, skriver avisen. Finansminister Siv Jensen (Frp) skriver i et svar til leder av næringskomiteen på Stortinget at dette beløpet er som ventet, men vil øke ettersom noen bedrifter har vært sene med å rapportere.

Bakgrunn: Stortinget vedtok flyseteavgiften

Det er uklart hvor mange som faktisk skal betale avgiften. Skatteetaten har anslått at det er rundt 700 såkalte luftbeordrere som flyr fra norske lufthavner, men det er flere virksomheter som er fritatt fra flypassasjeravgiften, skriver avisen videre.

Les også:

Høyre-folk trekker seg i protest mot flyseteavgiften

Bjørn Kjos: – Legg flyseteavgiften til de tomme setene

Norwegian-passasjerer i harnisk

Norwegian trekker likevel ikke flyseteavgift fra kort

Populært