Ingen enighet blant partene hos Riksmekleren

Det er fare for streik på Vinmonopolet. Her fra Vinmonopolets avdeling på Grünerløkka i Oslo fredag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Det er fare for streik på Vinmonopolet. Her fra Vinmonopolets avdeling på Grünerløkka i Oslo fredag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Spekter og de fem arbeidstakerorganisasjonene som sitter i mekling, har ikke kommet til enighet. Partene kan fortsette å forhandle etter at fristen utløper ved midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg regner med at partene som føler at de er inne i en prosess der det er bevegelse, vil åpne for å fortsette. Vi kommer ganske sikkert til å fortsette her etter klokken 24 i dag, sier mekler Geir Engebretsen til NRK.

Fem arbeidstakerorganisasjoner har siden tirsdag meklet i årets tariffoppgjør.

Vinmonopolet, Flytoget og en rekke barnehager var blant virksomhetene som står i fare for å bli rammet av streik fra lørdag morgen.

– Det har vært en god progresjon gjennom disse dagene, og også i dag har det vært bevegelse. Men det er fortsatt uklarheter og en rekke spørsmål som gjenstår, sier Engebretsen.

Til sammen er 13 ulike virksomheter omfattet av meklingen, som engasjerer fem organisasjoner på arbeidstakersiden. Motparten er Spekter, arbeidsgiverforeningen for fristilte statlige virksomheter.

Vinmonopolet varsler at mellom 1.200 og 1.300 ansatte ville bli tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

Les også: Polansatte planlegger å tørrlegge Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært