Meny

Milliardoverskudd for SAS i tredje kvartal

SAS går igjen med overskudd i milliardklassen. Arkivfoto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS leverte et solid resultat for tredje kvartal, med et resultat før skatt på 1.036 millioner svenske kroner. Det er en liten økning fra samme periode i fjor.

SAS' resultat for tredje kvartal 2016:

Nøkkeltall fra SAS-konsernets resultatregnskap for tredje kvartal 2016, oppgitt i svenske kroner. Tall fra samme periode året før i parentes. SAS har avvikende regnskapsår, slik at tredjekvartalsresultatene gjelder for perioden mai-juli.

  • Driftsinntekter: 11.133 millioner kroner (10.973 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 1.158 millioner kroner (1.042 millioner kroner).
  • Resultat før skatt: 1.036 (1.031 millioner kroner)

Mens andre kvartal endte noe svakt for SAS, ble resultatet i tredje kvartal altså på over én milliard svenske kroner.

– Vi er fornøyd med at vi gjør et milliardoverskudd i en tøff konkurransesituasjon. Vi er glad for at SAS-produkter blir godt tatt imot i markedet, og det er hyggelig å se at vi har så mange kunder som er fornøyd, sier Eivind Roald, konserndirektør i SAS Norge, til NTB.

Les også:   Flere SAS-flygninger tross flyavgiften

Økning tross pilotstreik

SAS har avvikende regnskapsår, slik at rapporten for andre kvartal gjelder månedene mars til juli i år. Omsetningen var 11,1 milliarder svenske kroner, opp fra i underkant av 11 milliarder ved samme kvartal i fjor.

– Vi har hatt en omsetningsøkning til tross for at vi hadde en pilotstreik i juni. På tross av dette øker vi inntektene med 160 millioner kroner. Om vi hadde unngått denne streiken, hadde vi nok fått inn 300 millioner på topplinjene, sier Roald videre.

Les også:  Frisk 70-åring til salgs som ingen vil kjøpe

Valutaeffekter

Ifølge SAS er resultatet også positivt påvirket av lavere drivstoffpriser, som motvirkes av negative valutaeffekter. Til tross for at selskapet betegnet andre kvartalet som skuffende, beholdt de prognosen om at de forventet et positivt resultat for skatt for regnskapsåret 2015/2016, skriver E24.

– Den norske kronen har utviklet seg i feil retning, og vi ser store valutaeffekter som slår negativt ut. Med dette som utgangspunkt må vi si at vi er godt fornøyd med tredje kvartalet. Det er også gledelig at vi har økt passasjervekst i august, med en vekst på fire prosent. Det viser en positiv utvikling for den første måneden i fjerde kvartal, sier Roald.

Les også:  SAS med ny passasjerrekord for juli

Privatøkonomi
Populært