Meny

Analytikere tror Apple kan slite med å begeistre

Forventningene er blandede i forkant av Apples nye produktlansering onsdag. Foto: Mike Segar (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er stor spenning knyttet til presentasjonen av det som trolig er en ny iPhone og en andregenerasjons smartklokke fra Apple onsdag, men analytikere tror selskapet kan få det vanskelig med å begeistre fans og investorer.

Den største «snakkisen» rundt lanseringen har vært om Apple kommer til å kutte ut den tradisjonelle jack-lydutgangen og tvinge brukerne over på hodetelefoner som støtter selskapets egen standard. Det sier kanskje noe om at det ikke er ventet de store tekniske nyvinningene under lanseringen.

Les også: Du bør oppdatere iPhonen din med en gang

– Investorer som forventer en revolusjon og bli tatt med storm, blir nok skuffet, sier investeringsøkonom Per Hansen i Nordnet til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Fra et investeringsståsted tror han ikke på den store utviklingen for Apple etter lanseringen.

– Vi kommer neppe til å se noe som gir en kursstigning på fem eller ti prosent. Vi er kommet dit at Apple er blitt offer for sin egen suksess. Det er enorme forventninger til lanseringene deres, og det gjør det i seg selv vanskelig å overraske positivt, sier Hansen.

Les også: Apple tjener stadig mindre på salg av iPhone

iPhone er fortsatt selskapets største gullgruve, men i det siste har salget gått ned. Mange etterlyser et nytt produkt som kan velte om på markedet på samme måten som smarttelefonen og andre nyvinninger Apple har kommet med.

Les også: Nordisk undersøkelse: iPhone dårligst å snakke i

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært