Meny

Danmark kjøper Panama Papers-opplysninger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske skattemyndigheter har fått grønt lys til å betale et millionbeløp til en anonym kilde for å få tilgang til skatteopplysninger fra de såkalte Panama-papirene.

Ifølge Danmarks Radio (DR), som først omtalte saken, er det snakk om opplysninger fra 320 danske saker, som vedrører mellom 500 og 600 skattytere.

Danmarks skatteminister Karstein Lauritzen sier at han har overveid beslutningen grundig. Han understreker at det er viktig til å ta hensyn til hvor opplysningene kommer fra.

– På den andre siden har man hensynet til at vi med stor sannsynlighet kan komme over dansker som ikke har betalt den skatten de skal, og som har skjult pengene sine i skatteparadiser, sier han.

Prisen danske myndigheter skal betale til den anonyme kilden er ikke fastsatt, men skatteministeren bekrefter at det er snakk om et engangsbeløp i millionklassen.

Lekkasjen kjent som Panama Papers består av 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama. Dokumentene avslører hvordan selskapet har hjulpet bemidlede personer fra hele verden med å opprette postboksselskaper og blant annet skjule formuer i skatteparadiser.

Privatøkonomi
Populært