Meny

– Jeg er like interessert i fotball som Elton John i kvinner

Petter Stordalen viser seg fram på EAT Stockholm Food Forum hvor kona Gunhild Stordalen er aktiv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om hotellkongen Petter Stordalen åpenbart ikke ser på fotball, måtte han til Malmø for å se Zlatan spille. Og så har han åpnet nytt hotell i byen.

Til lokalavisen Göteborgs-Posten avslører milliardæren Petter Stordalen sin manglende interesse for verdens mest populære sport.

– Jeg er like interessert i fotball som Elton John i kvinner, sier han med referanse til den åpne homofile artisten som også er kjent for interesse for - nettopp - fotball.

Les også:   Åpenhjertig Gunhild Stordalen: – Ikke lenger redd for å dø

Tidligere har Elton John vært på eiersiden i fotballklubben Watford, men her er han og familien tilskuere da laget i hans hjerte møtte Sunderland i mai i år. Foto: Toby Melville / Reuters

Men da Zlatan Ibrahimovic i fjor høst besøkte hjembyen Malmø med sitt franske lag PSG, var Stordalen likevel på tribunen og fikk se den legendariske spilleren skåre mot moderklubben i en 0-5-seier.

– Jeg er veldig interessert i fansen. Jeg fikk gåsehud da de tok imot ham og sang. Det er kultur, mener den norske finansmannen som også er kjent for sitt arbeide for en bærekraftig kapitalisme.

Sammen med ektefellen Gunhild bidrar han økonomisk til bekjemping av fattigdom og  styrke miljøet.

Les også:   Stordalen kåret til mest lysende forretningshode

– Risikokapitalistene som unndrar seg skatt og figurerer i Panama-papers, er min rake motsats. Den skandinaviske modellen bygger på at man respekterer at skatt er et fundament. Det er det som Sverige og Norge topper listen over verdens beste land å bo i sier Stordalen til gp.se.

I intervjuet med den svenske avisen forteller han også om egne hotellbesøk og arbeidsmetoder. Men han unnlater heller ikke å få frem at han besøker Göteborg for å åpne et nytt hotell.

Privatøkonomi
Populært