Leder dømt for underslag av 5,5 millioner kroner

En 36 år gammel tidligere leder i et gavekortfirma er i Moss tingrett dømt til ett år og ti måneders fengsel for å ha underslått 5,5 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mottakere oppdaget at det ikke var dekning på gavekortene de hadde mottatt. I 2013 gikk firmaet konkurs, og i desember i fjor ble 36-åringen tiltalt for underslag, melder NRK.

Det var satt av tre uker til å behandle saken i tingretten, men før hovedforhandlingen begynte, valgte mannen å erkjenne straffskyld og erkjenne underslag mot 26 ulike klienter. Dermed gikk saken som en tilståelsessak, og retten kunne avgjøre det hele i løpet av én dag i forrige uke.

I dommen konkluderes det med at 36-åringen underslo til sammen 5,46 millioner kroner. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i to år, hvorav fire måneder skulle gjøres betinget. Retten la seg noe lavere, men gjorde hele dommen ubetinget. I tillegg inndras 2 millioner kroner. Verken 36-åringen eller hans advokat har villet kommentere dommen overfor NRK.

Personvernpolicy