NHO vil ha mer norsk kjøtt

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO Mat og Drikke mener Norge bør øke, ikke kutte, kjøttproduksjonen av hensyn til klimaet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringen bør intensivere arbeidet med å øke den norske storfeproduksjonen ut fra et klimaperspektiv, sier direktør Petter Hans Brubakk i NHO Mat og Drikke til Nationen.

Organisasjonen begrunner sitt argument med at norsk kjøttproduksjon har et relativt lavt klimaavtrykk, sammenlignet med importert kjøtt. Norges fordel skyldes i hovedsak at kjøtt- og melkeproduksjon skjer i kombinasjon og at norske kyr har god helse.

– Næringen arbeider kontinuerlig med tiltak for å redusere klimaavtrykket, sier Brubakk, som mener dette kan bli et konkurransefortrinn for norske produsenter.

Klimaminister Vidar Helgesen (H) og flere forskere har tatt til orde for å kutte produksjonen av rødt kjøtt, fordi storfe- og lammekjøtt har seks ganger høyere utslipp enn blant annet svin. Samtidig vil forbrukerne ha storfekjøtt, så det må importeres kjøtt for å møte etterspørselen.