Søppelstreiken avverget

Henting av husholdningsavfall i fem byer sto i fare for å bli rammet ved en streik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Henting av husholdningsavfall i fem byer sto i fare for å bli rammet ved en streik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken i renovasjonsbransjen er avverget etter at transportarbeiderne og NHO Transport kom til enighet. Det var fare for at søppeltømmingen ville stanse flere steder dersom det ble streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like før midnatt natt til lørdag meldte partene at de er kommet til enighet i meklingen. Norsk Transportarbeiderforbund vant fram med flere av sine krav.

– Det viktigste vi har fått til er en økning i minstelønnssatsene med 9 kroner. I tillegg fikk vi inn 25 øre i kompetansetillegg, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet til NTB.

Selv om partene kom til enighet innen fristen beskriver han forhandlingene som «knallharde».

– Det har vært tøffe dragninger for å få ting på plass. Nå er vi godt fornøyde med resultatet, sier han.

Transportarbeiderforbundet nådde også fram med krav om at matpengesatsene økes og at logistikkfagbrevet skal gi en uttelling på 12 kroner timen.

På forhånd varslet forbundet at 50 medlemmer i Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord, Godvik og Stokke ville legge ned arbeidet fra mandag morgen dersom meklingen ikke skulle føre fram. Ifølge forbundet ville en streik påvirke innhenting og levering av både husholdningsavfall og avfall fra bygg og anleggsnæringen.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

Forhandlingsløsningen skal nå ut på uravstemning.