Landbruket topper ny omdømmeundersøkelse

Illustrasjonsfoto. Kyr beiter ved Nedre Ramby på Kløfta i Ullensaker. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. Kyr beiter ved Nedre Ramby på Kløfta i Ullensaker. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landbruket har best omdømme blant alle næringene, viser en ny undersøkelse fra Virke. Varehandelen har dårligst omdømme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er varehandel som har dårligst omdømme blant vanlige folk og politikere, viser den nye omdømmeundersøkelsen, skriver Klassekampen. 23 prosent av de spurte sier de vil snakke pent om varehandel uoppfordret eller dersom de blir spurt.

– Jeg er ikke overrasket over resultatet i undersøkelsen. Helt fra skolen av blir man fortalt at de som ikke lykkes, sitter i kassa på Rema 1000, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Landbruksnæringen kommer best ut av undersøkelsen. 61 prosent av de spurte forteller at de har høy tillit til landbruket. Virke ønsker at prestisjen ved å jobbe i butikk heves.

– Det er opplagt at omdømmet må opp. Vi trenger større kunnskap og anerkjennelse av hvor dyktige næringen har vært til å inkludere innvandrere og dem som har stått utenfor arbeidslivet, mener hun.

Personvernpolicy