Fare for suppestreik

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

229 ansatte i fem bedrifter blir tatt ut i streik dersom partene i mat- og drikkevareindustrien ikke kommer til enighet i meklingen innen midnatt fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første omgang er det varslet plassfratredelse for fem bedrifter med til sammen 229 medlemmer i Norsk Nærings- og nytelsesmiddelforbund (NNN). Det gjelder bedriftene Findus Norge avdeling Tønsberg, Lerum, Mills avdeling Drammen, Orkla Foods avdeling Toro Elverum og Vesteraalens.

NNN og NHO Mat og Drikke møttes allerede i april til forhandlinger om en revidert overenskomst, men etter å ha gjenopptatt forhandlingene i begynnelsen av juni, gikk partene hver til sitt, og oppgjøret gikk til mekling.

NNN opplyste i juni at det i forhandlingene ikke var mulig å komme til enighet på viktige prinsipielle spørsmål, blant annet om arbeidstid.

Partene møttes hos mekler Nils-Henrik M von der Fehr hos Riksmekleren torsdag, og meklingen fortsetter fredag. Kommer partene ikke til enighet, har NNN varslet streik fra 19. august klokken 24, altså natt til lørdag.

Personvernpolicy