Eksperter ser slutten for kabel-TV

TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I løpet av høsten blir det fritt fram for å bare kjøpe internett og ikke kabel-TV fra Get og Canal Digital. Om noen år vil kabel-tv forsvinne helt, spår eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV. Sammenkobling av disse produktene har vært en torn i øyet på Forbrukerombudet, som har krevd større valgfrihet på vegne av TV-seerne, noe folk nå får, skriver Klassekampen.

Strategidirektør Morten Holst i det digitale rådgivningsselskapet Innocode er ikke i tvil om hvor det vil ende.

– Fortsetter utviklingen som den gjør nå vil kabel-tv være mer eller mindre utfaset innen fem til sju år, på samme måte som fasttelefonen forsvant etter hvert, sier han til avisen.

Han får støtte fra Erik Solberg i mediebyråbyrået Carat.

– Vi vil ikke se et stort skille over natten, men på sikt tror jeg coaxkabelen vil forsvinne fra TV-stua, mens eternettkabelen overlever og gir folk tilgang til det de trenger av TV over internett, sier Solberg.

Les også:

«Farmen»-deltagerne fikk ikke vite om svindeltiltalen

«Farmen-Mads» skjulte konkurs og bedrageritiltale for TV 2

Personvernpolicy