USA har godkjent fagforening for Norwegian-ansatte

Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske myndigheter har godkjent opprettelsen av fagforeningen Norwegian Cabin Crew Association (NCCA) for Norwegian-ansatte i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette arbeidet har tatt svært lang tid, noe som i hovedsak skyldes motstand fra arbeidsgiversiden, sier nestleder Vegard Einan i arbeidstakerorganisasjonen Parat.

Ansatte startet arbeidet med å danne en fagforening i mai i fjor. Onsdag godkjente amerikanske myndigheter opprettelsen av NCCA, opplyser fagforeningen i en pressemelding.

Les også: Norwegian anker dom til lagmannsretten

Norwegian sin flymat latterligjøres i britisk storavis

Norwegian nær milliardoverskudd i andre kvartal

EU ber USA avgjøre om Norwegian får fly til landet

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian mener det ikke stemmer at arbeidsgiver har motsatt seg organiseringen av USA-ansatte. Han understreker at flyselskapet har vært opptatt av at alle ansatte skal få muligheten til å stemme ved valget.

– Men National Mediation Board, som overser og fasiliterer prosessen, besluttet at en over ett år gammel ansatt-liste skulle legges til grunn, som betyr at halvparten av våre medarbeidere ikke kunne delta i valget, og det mener vi er udemokratisk, forklarer Sandaker-Nielsen.

NCCA blir den første selvstendige fagforeningen for hittil urepresenterte kabinansatte, siden Air Line Stewardesses Association organiserte seg i 1945, ifølge fagforeningen.