Britisk storbank må betale 850 millioner etter rentejuks

Barclays Capital overtok under finanskrisen en bygning som tidligere tilhørte den konkursrammede banken Lehman Brothers i New York. Foto: Reuters / Eric Thayer / NTB scanpix
Barclays Capital overtok under finanskrisen en bygning som tidligere tilhørte den konkursrammede banken Lehman Brothers i New York. Foto: Reuters / Eric Thayer / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den britiske storbanken Barclays har godtatt å betale 100 millioner dollar til amerikanske delstater etter å ha innrømmet rentetriksing under finanskrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

44 delstater samt hovedstadsregionen District of Columbia har inngått et forlik med Barclays, ifølge myndighetene i New York. Her godtar banken å utbetale summen som tilsvarer 850 millioner kroner.

Bakgrunnen er Barclays innrømmelse i 2012 av at banken hadde deltatt i manipulering av den såkalte Libor-renten. Motivet, ved siden av å tjene penger, skal ha vært å skjule egne økonomiske problemer før og under finanskrisen.

De amerikanske delstatene er blant dem som tapte penger på rentetriksingen. Forliket mandag er det første som er inngått mellom en bank og amerikanske delstater i denne saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus