Norwegian anker dom til lagmannsretten

Norwegian anker til Lagmannsretten, etter at pilotene og kabinansatte vant over flyselskapet i Tingretten. Fristen er satt til 16. september.
Norwegian anker til Lagmannsretten, etter at pilotene og kabinansatte vant over flyselskapet i Tingretten. Fristen er satt til 16. september. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian anker til lagmannsretten etter at pilotene og kabinansatte i flyselskapet fikk fullt medhold i tingretten om at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er uenige i deler av dommen og ønsker derfor å prøve den i en høyere rettsinstans, opplyser kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til Frifagbevegelse.

30. juni fikk piloter og kabinansatte fullt medhold av Asker og Bærum tingrett i at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiver. Ifølge dommen hadde Norwegian også drevet ulovlig innleie av arbeidskraft. De ansatte krevde ansettelse i selskapet de mener er deres reelle arbeidsgiver.

Les også: Norwegian utsetter betalingsfristen for passasjeravgift

Anken av saken skal nå sendes til Borgarting lagmannsrett, opplyser Sandaker-Nielsen

Arbeidstakerorganisasjonen Parat, som representerer de sju pilotene og sju kabinansatte, sier at de ikke er overrasket over at Norwegian vil anke dommen.

– Dommeren ga oss et soleklart medhold i hovedspørsmålet i saken som er hvem som er reell arbeidsgiver. Norwegian har rett og slett tegnet en pappverden som de prøver å få alle til å forholde seg til, men dommeren så at de i realiteten fortsatt er arbeidsgiver, sier Parat-advokat Christen Horn Johannessen.

Les også: Norwegian kåret til verdens beste - igjen