Norge taper 140.000 arbeidsdager i streik hvert år

Nasjonalgalleriet holdt stengt på grunn av at vekterne på museet var tatt ut i streik i 2010. Dette året er ett av årene hvor flest arbeidsdager har gått tapt i streik i Norge de siste 24 årene.
Nasjonalgalleriet holdt stengt på grunn av at vekterne på museet var tatt ut i streik i 2010. Dette året er ett av årene hvor flest arbeidsdager har gått tapt i streik i Norge de siste 24 årene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

De siste 24 årene har det årlig gått tapt 140.000 arbeidsdager i gjennomsnitt på grunn av streiker, melder SSB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 1992 og 2015 har Statistisk sentralbyrå registrert at om lag 3,5 millioner arbeidsdager gikk tapt som følge av arbeidskonflikter eller streiker.

Av disse gikk ca. 3,3 millioner arbeidsdager tapt i årene med hovedoppgjør.

Les også: Økonom ber arbeidsløse nordmenn se til Sverige

Årene med flest tapte arbeidsdager var i 1996 og 2010, da rundt en halv million arbeidsdager gikk tapt i streik hvert av årene.

I snitt er det registrert åtte tapte arbeidsdager per arbeidstaker i konflikt de siste 24 årene, fordelt på 8,1 i hovedoppgjørene og 6,8 i mellomoppgjørene.

Les også: Mener norsk økonomi går lysere tider i møte, men er svekket i troen på rentekutt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus