Brasil gir Facebook 11,6 millioner dollar i bot

I striden om utlevering av brukeropplysninger har domstolen i Brasil bøtelagt Facebooks kontor i landet. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB scanpix
I striden om utlevering av brukeropplysninger har domstolen i Brasil bøtelagt Facebooks kontor i landet. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Facebooks Brasil-kontor er bøtelagt for å nekte å utlevere brukerdata fra meldingstjenesten WhatsApp til en politietterforskning av en kriminalsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Facebook Brasil har vist enorm mangel på respekt for brasilianske institusjoner, uttaler påtalemyndigheten i Brasil.

Brasilianske myndigheter har gjentatte ganger stengt WhatsApp, som eies av Facebook, i striden om tilgang til brukerdata. Mens myndighetene insisterer på at de er avhengig av å kunne overvåke kommunikasjon mellom kriminelle, mener Facebook at de har plikt til å ivareta personvernet til deres brukere og argumenterer for fri kommunikasjon.

I forrige uke ble tolv personer arrestert for meldinger via telefon og WhatsApp som tyder på at de planla et terrorangrep under OL, som begynner om få dager i Rio de Janeiro. Det brasilianske justisdepartementet vil ikke opplyse hvordan de fikk fatt i meldingene.

Rundt 100 millioner brasilianere bruker meldingstjenesten, kun slått av sørafrikanerne som topper listen over brukere per land.

Personvernpolicy